Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Premjers: divi pētījumi par Parex banku nav naudas izšķērdība

“Tas bija atsevišķs pētījums, ko virzīja Parex bankas padome un atbildīgā amatpersona par Parex bankas pārdošanu – Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis (TP), šo pētījumu ir finansējusi Parex banka, līdz ar tas nav pētījums, kas būtu finansēts no valsts budžeta līdzekļiem,” uz jautājumu, kāpēc Parex bankas pārdošanai piesaistīti vēl citi konsultanti, Latvijas radio skaidroja premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Kā zināms, bankas pārdošanai ir piesaistīts konsultants – Japānas investīciju kompāniju Nomura International, kam saskaņā ar Privatizācijas aģentūras sniegto informāciju mēnesī par pakalpojumiem maksā 60 000 eiro. Savukārt otrdien valdība iepazīstināta ar Ernst&Young un Prudentia pētījumu. V.Dombrovskis Latvijas radio stāstīja, ka viņus ar konsultantiem piesaistīja Parex padome un valde.

“Jāizvērtē ne tikai tiešos ieguvumus no dažādiem pārdošanas scenārijiem, bet arī tas, kā šie scenāriji ietekmē makroekonomisko situāciju un situāciju finanšu sektorā valstī kopumā, jo no tā ir atkarīgi procentu maksājumi, ko valdība maksās par savu parādu,” sacīja premjers.

Par Parex pārdošanu valdība turpinās lemt nākamajā nedēļā. Bankas valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis žurnālistiem ir apstiprinājis, ka ir sākts darbs pie Parex bankas sadalīšanas. Par Parex pirkšanu vairāk interesējoties investīciju fondi. Viņš nekomentēja, vai ar Parex konsultantu Nomura International tiks lauzts līgums.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas