Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Premjers iepirkumus aptur tāpēc, ka TP ministri ir «duālā statusā»

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) apturējis divus ar Tautas partijas (TP) ministru vadītajām iestādēm saistītus iepirkumus, jo TP ministri ir nonākuši duālā statusā - no vienas puses TP paziņojusi, ka viņi tiek atsaukti no valdības, bet no otras puses ministri turpina strādāt. To portālam norādīja premjera preses pārstāve Līga Krapāne.

V.Dombrovskis jau vakar izdeva rezolūciju, aicinot TP ministrus vairs nepieņemt būtiskus lēmumus savās nozarēs, taču, neraugoties uz to, vakar Veselības ministrijas preses konferencē, kurā piedalījās arī atsauktā veselības ministre Baiba Rozentāle (TP), tika paziņots, ka nav pamata atlikt līguma slēgšanu par ātrās palīdzības mašīnu iepirkumu.

Otrs iemesls iepirkumu apturēšanai ir tas, ka par oranžo skolēnu autobusu iepirkumu premjers jau iepriekš vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, kur noritot pārbaude, savukārt par ātrās palīdzības mašīnu iepirkuma konkursu pārbaudi veic Iepirkumu uzraudzības birojs.

Citus šāda veida lēmumus V.Dombrovskis šodien varētu vairs nepieņemt, jo šobrīd vairāk tādu lielu iepirkumu nav, norāda L.Krapāne.

Jau ziņots, ka premjers šodien uzdeva apturēt divus iepirkuma līgumus - gan par oranžajiem autobusiem, gan ātrās palīdzības pakalpojumiem.

Pirms oranžo skolas autobusu iepirkuma apturēšanas dažu stundu laikā V.Dombrovskis izdeva rezolūciju, kas aizliedz slēgt iepirkumu par ātrās palīdzības pakalpojumiem, līdz Iepirkuma un uzraudzības biroja (IUB) atzinumam. Šo iepirkumu pārraudzīja Veselības ministrija, kas ir Tautas partijas pārziņā, kas šonedēļ pameta valdību un turpmāk strādās opozīcijā.

Jāpiemin, ka KNAB saņēma arī pašvaldību lietu ministrijas pārziņā esošā VRAA direktora Māra Krastiņa (TP) iesniegumu ar aicinājumu izvērtēt iespējamu V.Dombrovska politisko spiedienu uz skolēnu autobusu iepirkuma procedūru.

Iepirkums izsludināts par skolēnu autobusu iegādi 59 pašvaldībām kopumā par 9,6 miljoniem. Šodien ir pēdējā diena, kad uzņēmēji var pieteikties konkursā.

(papildināta ar V.Dombrovska viedokli)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas