Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Premjers sagaida, ka VID ātri sniegs atzinumu Petravičas lietā

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) sagaida, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) ātri sniegs atzinumu jautājumā, vai ar labklājības ministri Ramonu Petraviču (KPV LV) saistītais uzņēmums par saviem darbiniekiem ir maksājis visus nodokļus.

Tā premjers pirmdien atbildēja žurnālistiem uz jautājumiem, vai Petravičas lieta nevarētu ievilkties, šajā laikā metot aizdomu ēnu uz valdību.

Partijas KPV LV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs norādīja, ka Petravičas gadījumā pastāvot "pretrunīgi viedokļi", tāpēc šajā jautājumā ir nepieciešams VID atzinums.

Zakatistovs arī kritiski izteicās par VID ģenerāldirektores Ievas Jaunzemes publiski pausto informāciju šajā jautājumā, novērtējot tos kā "neuzmanīgus izteikumus".

Jaunzeme Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma šodien norādīja, ka VID arī pērn novembrī nosūtījis vēstuli Petravičas vīram piederošajam uzņēmumam un joprojām tiek gaidīta atbilde.

Kā ziņots, raidījumā Delfi TV ar Jāni Domburu bijušais mazumtirdzniecības un transporta pakalpojumu uzņēmuma SIA Monēta darbinieks Dainis Prātiņš apgalvojis, ka uzņēmumā ir maksāta "aplokšņu alga". Firma pieder Petravičas vīram Aleksandram Petravičam.

Savukārt Petraviča noliedz "aplokšņu algu" maksāšanu viņas vīram piederošajā uzņēmumā, uzsverot, ka "apmelojošu ziņu" dēļ no amata neatkāpsies.

VID aģentūrai LETA iepriekš apliecināja, ka ir saņēmis anonīmus ziņojumus par iespējamiem pārkāpumiem nodokļu jomā šajā uzņēmumā. "Jebkurā šādā gadījumā VID izvērtē saņemto informāciju kopsakarā ar VID rīcībā esošo informāciju un lemj (veic) par nepieciešamo, normatīvajos aktos noteikto, kontroles pasākumu īstenošanu," skaidroja VID.

pievienota 4.-5.rindkopa

Top komentāri

insekc
i
Kā tad. Ramona bija TIKAI finanšu direktore vīra uzņēmumā ! Un neko nezināja par aplokšņu algām! Un vēl joprojām nezin, ka vīrs 4 mēnešus neatbild uz VID vēstuli!!! Ar skeletiem skapī varbūt tomēr nevajadzētu līst politikā.
Edvins Eglitis
PM Karins sak izradit vinu isto dabu. It ka vins ir gudrs un izglitots bet nesaprot ka uznemums nepieder deputatei, bet vinas viram. Ko Karins megina panakt ar so gajienu?
Jupis
J
Rokas nost no skaistās Ramonas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas