Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Profesors: vērsos pret Kruka «pretnostāju»

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Veļķis
V
Kruks nav lasījis Kronvaldu Ati. Mazs citāts: "Kas saviem bērniem māca savu tautu mīlēt pēc bijušiem un tagadējiem laikiem, tas viņus pieved pie īstā tēvu zemes mīlestības avota."
Žanna
Ž
Ak, Joma, pati varēji 3 vietās pie šampanieša glāzes pieturēties. Tagad uztraucies par cilvēkiem, kas strādā. Nu, žēl nabadzītes. Izved suņus pastaigā! :)
Atbalstu
A
tādus cilvēkus kā Jānis Valdmanis, kam vēl rūp latviešu valodas liktenis. De facto un LTV tas vairs nerūp.
Alma
A
Es arī izlasīju interviju ar Kruku ,un tā mani ļoti aizvainoja. Paldies profesoram Valdmanim!
replika
r
"Latvietim nav jābūt naivam," - Uldis Ģērmanis
Naivais
N
Tomēr pastāstiet man kā var vienlaikus savienot pilnu slodzi profesora amatā un būt Latviešu valodas aģentūras direktors 40 stundu darba nedēļa. Vai direktora amats saņemts reizē ar profesora amatu jebšu abi ir saplūduši kopā kā divas gleznas vienā diorāmā! Varbūt, ka Latviešu valodas aģentūras direktora amats irtikai nelielas publicitātes radīšana presē?
Sociāldemokrāts
S
Viens tragikomiski spilgts citāts: "...ir pienācis laiks apzināties kādu ārkārtīgi svarīgu lietu. Ļoti precīzi to vienā no intervijām nodefinēja Mārcis Bendiks – Latvija pēc definīcijas nevar būt ekonomiska valsts, tas ir ideoloģisks veidojums. Ekonomika mums ir tāpēc, lai cilvēki varētu šeit dzīvot un uzturēt dzīvu savu identitāti, kultūru, valodu. Tā ir vienīgā mūsu mazās valsts jēga – saglabāt sevi, nodot sevi nākamajām paaudzēm, izturēt. Jēga ir tikai kultūrai, identitātei. Pārējais viss ir veidots, lai mēs to varētu atļauties, lai mēs varētu atļauties sevi saglabāt." Doma vienkārša: ekonomika apkalpo dziesmu svētkus un kapu svētkus, latviskā vide dzied, spēlē, dejo, grebj koka karotes un tamborē, bet krieviskā vide rukā ražotnēs, lai būtu nauda latviskas Latvijas kultūrai... Latvietis ir brīvs sava izvēlē, bet krievam jazina sava vieta Latvijā un ar savu ekonomisko darbību jānodrošina latviešu izdzīvošana. Tad kaut cik var paciest krievu klātbūtni latviskā Latvijā... Vai nav par daudz gribēts? Vai mēs šādi neapliecinām savu nespēju dzīvot mūsdienīga pasaulē?
AD
A
Kādas gan šeit var būt debates? Ja kāds (nelietosim apzīmējumu - zinātnieks, jo zinātnieki tā nerīkojas) PUBLISKI aicina CĪNĪTIES pret manu valodu un manas tautas kultūru? Šādam aicinājumam var būt tikai viens apzīmējums - noziedzīgs un tā pret to arī ir jāizturas!
no malas
n
a varbūt tas čeloveks tas pats Kruks vien ir? Tikai bezcenzūras veidolā.
dingo to MCP
d
100% piekrītu
Человек
Ч
Всё равно Крук вас всех обыграет в одни ворота. И уже обыграл. И слава Богу.
jumors
j
Mani agrāk aizkustināja Kruka apgalvojumi, ka Latvijā esot nabadzīga popkultūra, īpaši mūzikā, un "Jaunais vilnis " aizpildot vakuumu. Viņš taču nezina ne Šlāgeru konkursu, ne Kantrī festivālu, ne "Dziesmu manai paaudzei", ne "Beach party". Nu, un gudrs un filosofisks, tikai ar vietējo dzīvi nekāda kontakta.
riņķī apkārt
r
Nuja, tikko nevarēja Kruku zinātniski ar smadzenēm "piesist", tā aizdieba uz DP stučīt +++ kur šeit ir zinātne? Tāda veida zinātne, kuru raksta, kā izrādās, Krugs izgaisa reizē Nirnenbergas prāvām un Hruščova atkusni arī - zināmā mērā
Sniper'sEye
S
Te pavīdēja ziņa, ka tagdējais profesōrs un Valodas centra načaļņiks esot bijis bokseris! Nuja, tikko nevarēja Kruku zinātniski ar smadzenēm "piesist", tā aizdieba uz DP stučīt un sūdzēties, noveļot atbildību uz drošībniekiem. Īsts latvju inteliģences bokseris.
Sniper'sEye
S
... ja Valdmanim uzskatu pretenzijas, būtu uztaisījis pašreklāmu sev, ierosinot diskusiju par Kruka uzskatiem, -- tagad: kā prasts stukačs pacentās blamēt DP, kam pašai savi grēki ar Smirnovu nesenā pagātnē, un uzmanību pievērsa nevis saviem profesora uzskatiem, bet uztaisīja par velti reklāmu Krukam. Stulbi & nožēlojami. Kruks, savukārt, izgāžas ar to, ka vienādojis savus uzskatus, piesaucot Ļubovas Zīles minēto piemēru, -- eks"sorbonnietim" pilnīga saskaņa ar bijušo LKP Partijas vēstures institūta direktori! Oblom Petrovič! Izskatās gan, ja Sergejam ar Ļubovu līdzīgi kompleksi un publiskas uzmanības trūkums. Ļubova zaudējusi publisko statusu un, viņasprāt, pelnīto godu, Sergejs komplekso, tomēr aizmirsis, ka viņš nav vienīgais, kurš atceras Ļubovj Ziļe...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL

Profesora J.Valmaņa atbildes vēstuli lasiet šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas