Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

PS biedri atbalsta iekļaušanos Vienotības partijā

Partijas Pilsoniskā savienība (PS) kopsapulces dalībnieku vairākums sestdien atbalstīja darba turpināšanu un partijas iekļaušanu kopīgā politiskajā spēkā Vienotība.

PS ir 630 biedri, bet uz kopsapulci šodien bija pulcējušies 223. Par pievienošanās rezolūciju nobalsoja 142 kopsapulces dalībnieku, pret sagatavoto rezolūciju nobalsoja četri klātesošie, bet 16 dalībnieku atturējās.

Debatēs partijas biedri neiebilda par virzību uz vienotas partijas izvedi, vienlaikus gan atgādinot, ka šajā ceļā nedrīkst aizmirst savus principus, īpaši jau nacionālos jautājumus. Neizpalika arī kritika Jaunā laikā ministru darbam un tam, ka PS pozīcija atsevišķos gadījumos ir pārāk pielaidīga.

Partijas biedri atbalstīja rezolūciju, kurā rosināta nacionālas, ilgtspējīgas, sabiedrību vienojošas politiskas partijas izveide uz politisko partiju apvienības Vienotība pamata, apvienojot partijas Pilsoniskā savienība, Jaunais laiks un Sabiedrība citai politikai, neizslēdzot arī citu partiju pievienošanos.

PS valdei uzdots turpināt Vienotība ietilpstošajām partijām par apvienības reorganizācijas noteikumiem, sagatavot partijas Vienotība Statūtu un Programmas projektus, kā arī reorganizācijas līguma un lēmuma projektus.

Tāpat sagatavot apspriešanai novadu domē partijas Pilsoniskā savienība reorganizācijas dokumentu projektus un galīgā lēmuma pieņemšanai par partijas reorganizāciju un partiju apvienošanu sasaukt partijas kopsapulci.

Kopsapulce arī nolemj partijas Vienotība veidošanā ievērot vairākas pamatvērtības un principus - nacionāla valsts, Latviešu valoda ir vienīgā valsts valoda un vienīgā oficiālā valoda, Latvijas pilsonības iegūšanas pamatprincipu nemainīgums, saliedēta sabiedrība.

Tāpat uzsvērta valsts ilgtspējīga un konkurētspējīga attīstība, tajā skaitā fiskālā disciplīna un valsts finanšu ilgtspēja. Valsts parāda samazināšana un ieņēmumu un izdevumu samērošana.

PS iestājas par progresīvu nodokļu sistēmu, kas mazina ienākumu atšķirību starp turīgākajiem un trūcīgākajiem iedzīvotājiem. Valsts iegulda izglītībā un zinātnē kā zināšanu tautsaimniecības avotā.

Tiek uzsvērta arī ciešāka Latvijas integrācija Eiropas Savienībā, dalība eirozonā. Atbildīga līdzdalība NATO operācijās un alianses aizsardzības infrastruktūras izvietošana Latvijā.

Tiek akcentēta arī konsekventa energoefektivitātes, zaļās enerģijas un enerģētiskās drošības politika, mazinot atkarību no ārējiem enerģijas resursiem. Konstruktīvu un lietišķu attiecību attīstīšana ar kaimiņvalstīm, neatsakoties no vērtībām par labu īstermiņa izdevīgumam. Totalitāro nacistiskā un komunistiskā režīmu noziegumu starptautisks nosodījums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas