Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pūce apņēmies nesalūzt teritoriālās reformas īstenošanā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata kandidāts Juris Pūce (A/P) apņēmies nesalūzt administratīvi teritoriālās reformas īstenošanā un pārliecināts, ka topošajai koalīcijai izdosies reformu īstenot, viņš teica intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma.

Pūce rēķinās ar pretestību reformai, taču tic, ka tā ir iedzīvotāju interesēs. Par  to viņš gatavs runāt vizītēs valsts reģionos. Pēc viņa teiktā, vajadzīga pirmā līmeņa pašvaldību reforma, samazinot to skaitu vismaz tik, lai atbilstu likuma prasībām. Pēc Pūces domām, būtu jācenšas pašvaldības veidot ap lielajiem attīstības centriem, tādējādi pašvaldību skaitu samazinot vēl vairāk.

Reforma šādi būtu virzāma, jo saistībā ar iedzīvotāju skaita samazināšanos nevar atļauties uzturēt pašreizējo plašo pašvaldību administratīvo aparātu, uzsvēra potenciālais ministrs.

Latvijas Zaļās partijas vadītājs Edgars Tavars, kura partija topošajā koalīcijā netiek iekļauta, šonedēļ izteicies, ka Pūces paziņojums par pašvaldību skaita samazināšanu uz pusi viņa apstiprināšanas gadījumā ir vērtējams kā pārsteidzīgs. Pēc Tava paustā, mulsinošs šķiet reformas nepieciešamības pamatojums, atsaucoties uz neatbilstību likuma prasībām. Ja likums ir neatbilstošs situācijai, tad tas ir jāmaina, nevis barbariski jāpārzīmē pašvaldību karte, uzskata politiķis.

Tavars uzsver, ka reformas mērķim jābūt nevis piespiedu pašvaldību apvienošanai un novadu likvidēšanai, bet gan valsts iedzīvotāju dzīves kvalitātes celšanai. Jo īpaši attālākajos valsts novados.

“Ja Rojas novadu pievienos Talsiem, kur atradīsies visa administrācija, vai dzīve Rojā paliks vieglāka? Vai pašvaldības sniegtie pakalpojumi kļūs kvalitatīvāki? Tā nebūs! Reforma jāsāk no otras puses. Jāapzina pašvaldību sniegto pakalpojumu kvalitāte, finansiālās iespējas, jāizanalizē konkrētās reformas ieguvumi un zaudējumi; jāizskaidro tie pašvaldību iedzīvotājiem, jādiskutē ar viņiem un jāuzklausa viedoklis," izteicies topošais opozicionārs.

Top komentāri

Pareizaisvirsraksts
P
Pēc trīsdesmit gadu ākstīšanās atgriežamies sākuma punktā! Urā!
zvirbe
z
Tas būtu viens no prātīgākajiem darbiem!Jo pašvaldības jau tik un tā nedara neko iedzīvotāju labā,kuri dzīvo ārpus pagastu vai novadu centriem!
Diženais
D
Kāds varonis! Kā klājas "fondam" Ascendum? Nesalūzīs no kukuļu naudas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas