Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Pulks: Demokrātisko patriotu izveidošana Vienotības frakcijai nav zaudējums

Rīgas domes deputāti, kas izstājušies no Pilsoniskās savienības un pašvaldībā izveidojuši jaunu deputātu frakciju , politisko partiju apvienībai Vienotība nav liels zaudējums, jo šie domnieki pašvaldības aktivitātēs iesaistījušies kūtri, uzskata Vienotības Rīgas domes frakcijas vadītājs Olafs Pulks.

Pulks norādīja, ka tas, kas notiek "Pilsoniskajā savienībā", nav saistīts ar Rīgas domi, jo šķelšanās notikusi partijas līmenī - vispirms par izstāšanos un "Demokrātisko patriotu" dibināšanu paziņoja Dāvis Stalts un viņa domubiedri Jānis Bordāns un Ieva Brante.

"Tie, kas aizgāja, saistīti ar jaunas partijas izveidi, un no tiem Rīgas domē nebija nekāda pienesuma, iniciatīvas vai aktivitātes - es tur zaudējumu neredzu nekādu. Vienīgi no malas cilvēkiem nepatīk, ka notiek tāda staigāšana un nevar saprast, kurš no kurienes ievēlēts un ko pārstāv," sacīja Pulks.

"Man nav skaidrs, kāpēc viņi aizgāja un par kādiem principiem viņi runā, neesmu Rīgas domē nevienu no viņiem redzējis runājam vai iesaistāmies kādās aktivitātēs," piebilda "Vienotības" frakcijas vadītājs.

Pulks norādīja, ka šīs pārmaiņas darbu opozīcijā sevišķi neietekmēs, jo Rīgas domē politiskās partijas "Saskaņas centrs" un LPP/LC veido stabilu, monolītu koalīciju ar pārliecinošu balsu vairākumu. Ja "Demokrātiskie patrioti" neatbalstīs "Saskaņas centru", opozīcijas deputāti turpinās darboties vienā frontē, norādīja Pulks. "Ģirts Valdis Kristovskis viņus tur [Rīgas domē] ievilka, un acīmredzot tā viņi atmaksā par šo uzticību," piebilda Pulks.

Jau ziņots, ka Stalts 8.jūnijā, paziņojot par izstāšanos no "Pilsoniskās savienības", atzina, ka "Demokrātiskie patrioti" droši vien būtu palikuši "Pilsoniskās savienības" rindās, ja vien nebūtu tādas steigas ar "Vienotības" partijas veidošanu. Tomēr šajā veidojumā tiekot pārkāptas daudzas "sarkanās līnijas", notiek atkāpšanās no deklarētajiem mērķiem un principiem. Tieši "koķetēšana ar "Saskaņas centru"" tika minēta kā viena no nepieļaujamām tendencēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas