Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Radīs jaunus produktus un tehnoloģijas tautsaimniecībai nozīmīgās nozarēs

Šonedēļ darbu uzsāks Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) administrētās Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstītie seši kompetences centri, kuros apvienojušies radniecīgu nozaru uzņēmumi un zinātniskās institūcijas ar kopīgu mērķi – turpmākajos piecos gados veikt vairāk nekā 120 rūpniecisko pētījumu, radot jaunus, konkurētspējīgus produktus un tehnoloģijas.

 Kā pirmdien kompetences centru izveidei veltītajā preses konferencē norādīja ekonomikas ministrs Artis Kampars (Vienotība), "kompetenču centru veidošanās bijis vairākus gadus ilgs process, tādēļ ir īpašs gandarījums, ka līgumi ir parakstīti un centri sāk strādāt". LIAA direktors Andris Ozols norādīja, ka "Latvijas ekonomikas izaugsmei nepieciešami konkurētspējīgi, inovatīvi produkti". "Mums ir augsta līmeņa zinātnieki un speciālisti, kuri spēj šādus produktus radīt," sacīja A.Ozols.Kompetences centri, kuru izveides priekšnoteikums bija vismaz vienas pētnieciskās institūcijas un trīs uzņēmumu apvienošanās, izveidoti sešās Latvijas tautsaimniecības nozīmīgās jomās: farmācijā un ķīmiskajā rūpniecībā, informācijas un komunikāciju tehnoloģijās, meža nozarē, elektrisko un optisko iekārtu ražošanā, vides, bioenerģētikas un biotehnoloģiju nozarē, kā arī transporta mašīnbūves nozarē.Kopējais kompetences centru finansējums Eiropas Reģionālās attīstības fonda programmas ietvaros līdz 2015.gadam ir 37,37 miljoni latu. Šo summu paredzēts izmantot vairāk nekā 120 zināšanu ietilpīgu pētījumu veikšanai, radot intelektuālā īpašuma objektus, kas var tikt izmantoti jaunu, komercializējamu produktu radīšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas