Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Radušās aizdomas, ka Lācis nepamatoti saņem īres kompensāciju

Saeimas deputāta Visvalža Lāča kolēģiem radušās aizdomas, ka viņš nepamatoti saņem dzīvokļa īres kompensāciju.

Kā astāstīja Saeimas Saimnieciskās komisijas priekšsēdētāja Ilze Viņķele (Vienotība), esot saņemtas dažādas ziņas par to, vai Lācis dzīvojot vai nedzīvojot telpās, par kurām saņem īres kompensāciju.

Šī iemesla dēļ Viņķele plāno ceturtdien, 10.martā, komisijas sēdē rosināt vērtēt, vai nevajadzētu Lāci uzaicināt uz sēdi un lūgt sniegt paskaidrojumus par dzīvokļa īri.

Jau ziņots, ka deputāts Lācis, kurš iepriekš izpelnījies plašu publicitāti saistībā ar savas meitas nodarbināšanu deputātes palīdzes amatā, bija pieprasījis lielāku kompensāciju par dzīvokļa īrēšanu Imantā, Anniņmuižas bulvārī. Par to viņu pagājušajā mēnesī vēlējās iztaujāt Saimnieciskā komisija, bet tad deputāts savu iesniegumu atsauca.

Līdz šim Lācis par 32 kvadrātmetru lielā divistabu dzīvokļa īri saņēmis 388 latu kompensāciju, kas bija maksimāli iespējamā pie iepriekš spēkā esošās sistēmas. Pēc jaunajiem noteikumiem, maksimālā summa, ko viņš var saņemt, ir 405 lati, un šāda apmēra kompensāciju arī deputāts savā iesniegumā pieprasījis.

Īres līgumā nekas neesot mainījies, izņemot to, ka īres maksa palielinās par 17 latiem. Tāpēc komisija bija nolēmusi Lāci par šo lietu iztaujāt. Tomēr pirms komisijas sēdes Lācis iesniedza iesniegumu, kurā norāda, ka lauž šo jauno īres līgumu un ka no papildu kompensācijas atsakās.

Jau ziņots, ka iepriekšējā Saeima atbalstīja Lāča sodīšanu par to, ka viņš dzīvokli īrējis no savas meitas Daces Krikšānes.

Tagad gan īres līgumā esot norādīts, ka Lācis dzīvokli īrējot no kādas citas personas.

Pats Lācis gan  nevēlējās skaidrot savas darbības saistībā ar dzīvokļa īri, norādot, ka tā esot "personīga lieta" un ka viņš vairs nevēloties runāt ar žurnālistiem, kuri viņu esot "piecas nedēļas ņēmuši priekšā" par viņa meitas nodarbināšanu deputātes palīdzes amatā un neesot objektīvi visu atspoguļojuši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas