Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Sarunā ar Nekā personīga Grigule gan atzina, ka vēlēšanas nenotika godīgi, tomēr, atrodoties šajās valstīs, izvēlējusies to publiski neteikt

Raidījums: Grigule Uzbekistānas un Kazahstānas vēlēšanu norisi dēvējusi par demokrātisku

Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule (ZZS) kā novērotāja piedalījusies Uzbekistānas prezidenta vēlēšanās un Kazahstānas parlamenta vēlēšanās, tās abas atzīstot par demokrātiskām, kamēr Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) minētās vēlēšanas vērtēja kā negodīgas, svētdien vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga.

Grigule esot sniegusi virkni interviju Kazahstānas un Uzbekistānas televīzijas kanāliem, kur cildinājusi pie varas esošos diktatorus un atzinīgi izteikusies par iedzīvotāju augsto aktivitāti vēlēšanās.

Oficiālie Centrālāzijas valstu izdevumi citējuši dažādus Grigules izteikumus, un tie kalpojuši par piemēru tam, ka Eiropas viedoklis attiecībā uz demokrātijas ierobežojumiem nav vienots, vēstīja raidījums.

Sarunā ar Nekā personīga Grigule gan sacīja, ka vēlēšanas Vidusāzijā nav notikušas godīgi, tomēr, atrodoties šajās valstīs, eiroparlamentāriete izvēlējusies to publiski neteikt.

Saskaņā ar ASV Valsts departamenta ziņojumu par cilvēktiesību ievērošanu Uzbekistāna ir valsts, kas neatbilst cilvēktiesību standartiem, cilvēkiem nav izvēles, par ko balsot, nav vārda brīvības. Arī Kazahstānā ar cilvēktiesību ievērošanu nevedas.

 

Top komentāri

Pēterzons
P
glums cilveeciņš
Ak, šis miroņa ģīmis,
A
un koši lakotie nagi - galvenie raganas amuleti. Domāju, pēc EP varēs braukt pie Putlera naktsmājas diedelēt, jo še viņu nodos tribunālam vai uz sārta sadedzinās. Tik ļoti šis bābietis ir latviešiem pieriebis.
trusis nejaukais
t
vai tad kaads sheit juutas paarsteigts par Gribules riiciibu? Diena vareetu turpmaak sho seju nemaz nelikt aviizee jo tur viss ir skaidrs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas