Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Raidījums: Parex bankā gatavojas plānam B

Parex banka sadarbojas ar kādu aģentūru Londonā, kas specializējas zīmola maiņas jautājumos. LTV_ De facto _svētdien stāstīja, ka bankā tiek apsvērts arī plāns B – iespējamo pircēju piedāvātas zemās cenas dēļ banku vēl nepārdot, bet mainīt tās zīmolu un pārdot, kad tirgū būs labāka situācija.

Jau vēstīts, ka šobrīd nolemts banku sadalīt labajā un sliktajā, jo kā vienotu veselu to neviens nevēlas pirkt. Labajā bankā varētu būs 2/3 bankas aktīvu, minēja De facto. Ja līdz 31.decembrim būšot sagatavots bankas sadalīšanas plāns, tad līdz marta beigām piedāvājums pircējiem būtu gatavs. Tad būs jālemj akcionāriem – vai cena un pircējs viņus apmierina, intervijā De facto sacīja Parex bankas prezidents Nils Melngailis.

Taču bankā tiekot arī pieļauts, ka bankas pārdošana varētu nenotikt tik raiti. "Varētu apsvērt brenda maiņu un pastrādāt līdz brīdim, kad tirgus situācija uzlabojas un varētu gaidīt labākus piedāvājumus," atklāj bankas prezidents. Vai banka jau sadarbojas ar kādu reklāmas aģentūru Londonā, N.Melngailis atbildēja apstiprinoši. Uz jautājumu, vai šai aģentūrai samaksāts miljons, viņš atbildēja: "Summas ir krietni mazākas." Nosaukums un jaunais zīmols pagaidām netiek atklāts.

De facto, atsaucoties uz ekspertiem, norādīja, ka bankas paturēšana valsts īpašumā būtu pārāk dārga un nebūtu izdevīga arī pašai bankai

N.Melngailis prognozēja, ka valstij bankas kapitālā turpmāk būs jāiegulda "ļoti maz", bet, iespējams, tas vispār nebūs nepieciešams.

"Bankai noteikti vēl vajadzēs palīdzību atmaksāt daļu no nākamā sindicētā kredīta. Summa, ko no valsts varētu aizņemties, nepārsniegs 100 miljonus latu, kopējā summā, kas ir 200 miljoni. Domāju, ka pusi segsim no bankas līdzekļiem," teica N.Melngailis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas