Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Kā liecina auto tirgotāja cenu lapa internetā, konkrētais modelis RANGE ROVER VELAR D300 HSE, pie kura stūres brauc Urbanovičs, maksā 91 300 eiro. Auto ir 3 litru V6 motors ar 300 zs jaudu.

Raidījums: Urbanovičs uz darbu Saeimā ierodas 91 tūkstoti vērtā Range Rover

Partija Saskaņa vēlētājus pēdējos gadus cenšas pārliecināt, ka iestājas nevis par krievu valodu kā otru valsts valodu, bet ir paši īstākie sociāldemokrāti. Šonedēļ TV3 Nekā Personīga pamanīja, ka viņu līderis Jānis Urbanovičs uz darbu Saeimā ieradās ar jaunu auto. Deputāts saka, ka šis Range Rover neesot īpaši dārgs un to izmantojot tikai atsevišķos gadījumos. Auto reģistrēts uz Urbanoviča vadītās biedrības Baltijas forums vārda.

Urbanovičam patīk gan smalki auto, gan arī ātra braukšana. Kopš 2002.gada viņam vairākkārt sanācis pārkāpt atļauto braukšanas ātrumu. Tad pie stūres viņš bijis Mercedes Benz, citreiz Toyota Land Cruiser vai arī dārgiem Range Rover. 

2009.gada augustā Urbanoviču Nekā Personīga novēroja kāda lielveikala stāvlaukumā. Range Rover bija reģistrēts uz biedrības Baltijas forums vārda. Tajā Urbanovičs ir prezidents un valdes loceklis. Šī biedrība katru gadu rīko konferences, ko apmeklē dažādi ietekmīgi politiskie smagsvari no Maskavas. Foruma rīkošanu ar ziedojumiem atbalstījis arī valstij piederošais Latvijas dzelzceļš un tā meitas kompānijas. 

Pirms divarpus nedēļām, 26.oktobrī, uz biedrības Baltijas forums vārda reģistrs pavisam jauns LAND ROVER RANGE ROVER VELAR, kura spidometrā nobraukums bijis vien viens kilometrs. Šonedēļ saskaņietis ar šo auto ieradās uz darbu Saeimā.

Viņš raidījumam atklāj, ka auto pieder līzinga kompānijai. "To lielo mašīnu atņēma, ko jūs tik ļoti reklamējāt. Pateica - paldies, bet tev būs tagad mazāka, ja gribi, bet lētāka. Tas forši. Forumam tas ir izdevīgi," norādīja politiķis. "Zināt, kas ir operatīvais līzings? Tas ir tā, kad pienāk laiks - jūs viņu vai nu pērkat vai nu nomaināt. Nu, pirkt, kur tāda nauda - pirkt."

Uz Nekā personīga jautājumu vai labi sociāldemokrātiem ar tādu mašīnu braukāt, Urbanovičs taisnojas: "Nu, sociāldemokrātiem laikam nē, bet ciemiņus, kas man regulāri brauc uz šejieni pa foruma līniju. Man jau pašam, es jau ar šito mašīnu braucu tikai tad, kad tikai forums… Tik tikko sagaidīju lidostā ciemiņus."

Autosalonā, kur jaunais auto iegādāts, stāsta, ka modelim RANGE ROVER VELAR ir dārgākas versijas ar smalkāku aprīkojumu un arī lētāks auto aprīkojums tā ap 60 tūkstošiem eiro.

Salonā negrib stāstīt par cik pārdots auto, kas nu ir biedrības Baltijas forums lietošanā.  Bet kā liecina auto tirgotāja cenu lapa internetā, konkrētais modelis RANGE ROVER VELAR D300 HSE, pie kura stūres brauc Urbanovičs, maksā 91 tūkstoti 300 eiro. Auto ir 300 zirgspēki, 3 litru V6 motors.

Bet Urbanovičs nav vienīgais sociāldemokrāts, kuram patīk šādi auto. Agrākais Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš bija pamanījies nomāt lepnu Range Rover Sport džipu no sava tēva Anatolija Elksniņa firmas SIA Latgales šķīrējtiesa. Firma pēc finanšu datiem īpaši spožus rādītājus neuzrādīja, tomēr bija pamanījusies iegādāties 2012.gadā ražotu auto, kura cena tobrīd varēja sasniegt 80 tūkstošus eiro. Deputāts mēnesī par auto nomu maksāja tikai 150 eiro. 

Rīgas mērs Nils Ušakovs 2014.gadā lepojās, ka par godu 9.maija svētkiem sev uzdāvinājis sporta versijas Jeep Grand Cherokee ar 6,4 litru V8 motoru. Pirms gada mērs šo auto pārdeva un pārsēdās pie septiņus gadus vecā Toyota Land Cruiser stūres.

Saskaņieši, kuriem pašiem patīk uzsvērt savu sociāldemokrātisko politiku un vērtības, smalkās un dārgās automašīnas neuzskata par neko tādu, kas būtu pretrunā sociāldemokrātu idejai. 

Top komentāri

No malas
N
"Deputāts mēnesī par auto nomu maksāja tikai 150 eiro." Normaalaas valstiis tas nebuutu legaali... un par starpsummu piespriestu soda naudu un nomaksaat nodokljus dubultaa.
vēl
v
Čekisti un komunisti guļ mierīgi, jo viņus nu sargā Latvijas likumi un drošības iestādes... Vai šo valsti drīkst saukt par demokrātisku un neatkarīgu?
komūnistu zaglis
k
Tautai Urbanoviča sazagto vajag ņemt atpakaļ caur nodokļu sistēmu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas