Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ratnieks valsts amatpersonām lūdz izskatīt Ķīļa biroja iejaukšanos mediju darbībā

17.septembrī Latvijas Studentu apvienības (LSA) prezidents Edvards Ratnieks vairākām valsts amatpersonām iesniedza vēstuli ar lūgumu izskatīt 14.septembrī Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā 100.panta preses klubs izskanējušo paziņojumu, ka Roberta Ķīļa birojs ir izkārtojis Ratnieka nepiedalīšanos raidījumā.

Vēstule pirmdien, 17.septembrī nogādāta Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai, Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, Saeimas frakciju priekšsēdētājiem, Tiesībsargam Jurim Jansonam, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājam Aināram Dimantam, LTV ģenerāldirektoram Edgaram Kotam un ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram.

E.Ratnieks: "Šāda situācija, kad tiek ierobežota vārda brīvība, nav pieļaujama, tāpēc sagaidu operatīvu rīcību atbildīgo amatpersonu kompetences ietvaros. Ceru jau tuvākajā laikā saņemt atbildi uz šodien iesniegto vēstuli ar situācijas skaidrojumu."

Kā ziņots iepriekš, LSA prezidents saņēma uzaicinājumu piedalīties LTV veidotajā raidījumā, kurā viesojās arī Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis un Rektoru padomes priekšsēdētājs Arvīds Barševiskis, taču jau nākamajā dienā viņam paziņoja, ka diskusijai piemērotāks esot Saeimas pārstāvis. Kā vēlāk noskaidrojās, šis pārstāvis bija Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete, kura raidījumā piedalījās E.Ratnieka vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas