Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints
Edgars Putra (ZZS) Dienai atkārtoja, ka balsojums par nodokļu likumiem būs balsojums par uzticību valdībai

Reforma – uzticības balsojums valdībai

Saeima ceturtdien nodeva komisijām ar nodokļu reformu saistīto likumprojektu paketi. Taču pēc Vienotības lūguma ir mainīts to izskatīšanas grafiks. Tagad vairāk nekā desmit ar izmaiņām nodokļu sistēmā saistītos projektus 1. lasījumā plānots pieņemt 21. jūlijā, bet galīgajā lasījumā – 27. jūlijā. Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Putra (ZZS) Dienai atkārtoja, ka balsojums par nodokļu likumiem būs balsojums par uzticību valdībai, jo reforma ir paredzēta valdības rīcībā plānā. Ja tā netiek īstenota, "tas nozīmē, ka tādai valdībai nav nākotnes".

Vienotības frakcijas vadītājas vietnieks Edvards Smiltēns Dienai apstiprināja, ka pēc vairāku deputātu ierosinājuma ir lūgts pagarināt laiku, kurā var iepazīties ar saņemtajiem projektiem, jo diskusijas laikā tajos esot parādījušās jaunas nianses. Tas ļaušot kvalitatīvāk sagatavot priekšlikumus uz likumprojektu izskatīšanu galīgajā lasījumā. Sākotnēji bija paredzēts, ka grozījumus nodokļu likumos Saeima galīgajā lasījumā pieņems jau 21. jūlijā.

Nevilcināties ar šo lēmumu bijis svarīgi arī tāpēc, ka reformas ietvaros tiek risināts jautājums par finansējumu veselības aprūpes sistēmai, atgādināja Putra. Viņš uzsvēra, ka visi likumprojekti ir jāskata kā vienots veselums "un nevar izlasīt no kliņģera tikai rozīnītes". Tātad ir jāpieņem gan tie likumi, kas paredz iedzīvotājiem labvēlīgas izmaiņas un nosaka nodokļu sloga pārcelšanu no darbaspēka uz kapitālu, gan arī tie, kas saistīti ar kompensējošiem pasākumiem. Starp tiem ir ne tikai projekti par akcīzes nodokļa likmes celšanu degvielai, alkoholam un tabakai, bet arī grozījumi uzņēmuma ienākuma nodoklī. Jaunais modelis paredz reinvestētās peļņas neaplikšanu ar nodokli, bet 20% likmi piemērot tikai sadalītajai peļņai. Taču ir arī izmaiņas kārtībā, kādā uzņēmumi var ziedot nevalstiskajām organizācijām, kas izraisīja rezonansi. Putra pieļāva, ka par to ar nevalstiskajām organizācijām, visticamāk, tiks rīkota tikšanās.

Visu rakstu lasiet piektdienas, 14.jūlija laikrakstā Diena!

Top komentāri

ARGO
A
Tā nav nekāda reforma - bet nepaudāma putra no divām galvenajām sastāvdaļām - haltūra un kaitniecība. Tie deputāti, kas balsos par, balsos pret tautas intetresēm un pret sevi. 13.Saeimas vēlēšanas nav aiz kalniem - apdomājietis, vai jūs gribiet būt līdzatbildīgi par ZZS savārīto putru? Vai nav prātīgāk patreiz līdz vēlēšanām ieklausītos ekspertos un neko nemainīt? Vai tomēr par spīti visam gribiet krist kopā ar ZZS politiskajā bezdibenī?
LAI TAD KRĪT ARĪ ŠĪ VALDĪBA ...!
L
LAI TAD KRĪT ARĪ ŠĪ VALDĪBA KURA DOMĀ VIENĪGI PAR BAGĀTNIEKIEM !!!
Sociālistiskā partija Vienotība
S
Sociālistiskā partija Vienotība jau iepriekš sačakarēja nodokļu sistēmu: 2011.gadā Vienotība atcēla plānoto un likumā noteikto nekustamā īpašuma nodokļa samazinājumu no 1,5% uz 0,4%. 2014.gadā Vienotība atcēla plānoto un likumā noteikto iedzīvotāju ienākuma nodokļa samazinājumu līdz 20%. 2016.gadā Vienotība ieviesa diferencēto neapliekamo minimumu un solidaritātes nodokli. Tādā veidā tika uzturēti nenormāli īpašuma nodokļi kaimiņvalsts jaunbagātnieku iekārotajās vietās, dotas lielas priekšrocības zemo algu maksātājiem un Latvijas ekonomika tika virzīta uz lētā darbaspēka valsts statusa saglabāšanu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas