Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Saeimas komisijas deputāti Valsts pārvaldes reformu plānu vērtē rezervēti

Reforma, kurai grūti noticēt

Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis līdz valsts svētkiem cer saņemt valdības atbalstu Valsts pārvaldes reformu plānam, kuru ministri plāno vērtēt 14. novembrī. Tas paredz triju gadu laikā samazināt tiešajā valsts pārvaldē strādājošo skaitu par sešiem procentiem, ceturtdien vēsta laikraksts Diena.

Tā būtu iespēja palielināt atlīdzību valsts iestādēs nodarbinātajiem, lai spētu konkurēt ar privāto sektoru. "Taču vispirms ir jāveic reforma, tikai pēc tam tiks risināts atlīdzības jautājums," trešdien uzsvēra Citskovskis.

Šī nebija pirmā reize, kad Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti iepazinās ar kādu valsts pārvaldes reformu plānu. Pēdējo reizi tas notika martā, kad tādu dokumentu prezentēja toreizējais Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš.

"Mēs jau devām savu svētību Krieviņa kungam. Lai Dievs dotu… bet es vairs tam neticu," sacīja Nellija Kleinberga (LRA).

Arī Viktors Valainis (Vienotība) bija skeptisks: "Es neredzu lielu atšķirību starp tām prezentācijām, kas te jau ir rādītas."

Deputāti vēl atgādināja, ka ir priekšvēlēšanu gads, to apzinās arī Citskovskis. Taču viņu iedrošinot premjera Māra Kučinska (ZZS) atbalsts reformai, un arī kancelejas vadītājs pats tai ticot. "Man ir sajūta, ka lēmumu mēs pieņemsim, bet grūtākais būs panākt, lai pēc trim gadiem būtu rezultāts," atzina Citskovskis.

Valsts pārvaldē kopā ir ap 58 000 nodarbināto, bet viņu skaita samazināšana neattieksies uz karavīriem, Latvijas pārstāvniecībās ārvalstīs un valsts drošības iestādēs strādājošajiem. Tāpat nesamazinās to darbinieku skaitu, kuri strādā Eiropas Savienības fondu apgūšanas sektorā. 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 2. novembra, numurā!

Top komentāri

nopakaļus
n
6% ir pārāk vāja iniciatīva, lai ko vēl saglābtu līdz brīdim, kad valsts pārvaldē tam baram vairs nespēs algas samaksāt. Tagad jau trūkst->ceļ nodokļus, nodevas, kadastrālo vērtību->iedzīvotāji, nespējot to apmaksāt (jo labi apmaksātu darbu atrast nevar) emigrē -> vēl vairāk trūkst naudas ierēdņu apmaksai... Un tā pa spirāli. Jāsaprot to, ka Latvijā uzņēmīgo, drosmīgo, izgudrot- un nopelnīt-spējīgo uzņēmēju mazskaitlīgs slānitis nevar pavilkt to nesamērīgi uzpūsto ierēdņu baru!!!!
Zobs Kaulā
Z
Kas tas par nieka skaitli, re samazināt valstij padevīgos par 3480 ? Vai tomēr tos 6% nebūtu jāpalielina uz 60%, 10x lielāku skaitli?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas