Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Reformu partija un Reģionu alianse Ventspilī kandidēs ar kopīgu sarakstu

Reformu partija (RP) un Reģionu alianse (RA) Ventspils pilsētas domes vēlēšanās šogad kandidēs ar vienu kopīgu sarakstu, informēja Ventspils pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Baiba Līdaka.

RP un RA sarakstā ar pirmo kārtas numuru kandidē iepriekšējā sasaukuma Ventspils pilsētas domes opozīcijas deputāts Aivis Landmanis. Pavisam sarakstā ir 16 kandidāti - maksimālais atļautais viena saraksta kandidātu skaits Ventspilī.

Pagaidām Ventspilī iesniegti divi deputātu kandidātu saraksti.

Jau ziņots, ka pirmais savu sarakstu Ventspilī piektdien iesniedza Saskaņas centrs (SC). SC sarakstā pirmais kārtas numurs ir Vitālijam Trusevičam. Interneta medijos atrodamā informācija liecina, ka Trusevičs ir kādreizējais Latvijas kikboksa čempions un bijušais izpletņlēcējs, bet pēc neveiksmīga lēciena ar izpletni 2004.gadā viņš kļuvis par 1.grupas invalīdu. SC deputātu kandidātu sarakstā Ventspilī ir 15 kandidāti.

Jau ziņots, piektdien, 12.aprīlī, sākās deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana 1.jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām. Atšķirībā no iepriekšējām vēlēšanām pašvaldību vēlēšanās deputātu kandidātu saraksti netiks numurēti. Šajās vēlēšanās vairs nebūs spēkā arī nosacījums vēlēšanu zīmes iecirkņos sakārtot sarakstu pieņemšanas secībā. To, kā sagrupēt vēlēšanu zīmes izsniegšanai vēlētājiem, līdzīgi kā Saeimas vēlēšanās noteiks izloze.

Kopumā notiks 119 izlozes - katras pašvaldības vēlēšanu komisija rīkos savu izlozi. Vietējās vēlēšanu komisijas pašas var noteikt izlozes laiku, taču tai ir jānotiek vismaz septiņas dienas pirms vēlēšanām. Centrālā vēlēšanu komisija ir rekomendējusi pašvaldību vēlēšanu komisijām izlozes organizēt pietiekami savlaicīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas