Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Reizniece-Ozola, iesniedzot budžeta portfeli Saeimā: Krīzes nebūs, būs attīstība

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) trešdienas rītā iesniedza Saeimā 2018.gada budžeta projektu, uzsvērdama, ka tas nākamgad padarīs mūs stiprākus un veselākus. Ministre sacīja, ka nest budžeta portfeli uz Saeimu ir tradīcija, kuru ir jākopj, jo leģenda vēstot, ka vienīgajā gadā, kad tas netika atnests, iestājusies krīze. "Krīzes nebūs, būs attīstība," uzsvēra Reizniece-Ozola.

Uz parlamentu tika atnests gan budžeta portfelis, gan zibatmiņa ar visiem dokumentiem. Zibatmiņa tika pasniegta kastītē, kas rotāta ar ābolu. Finanšu ministre skaidroja, ka tāds rotājums izvēlēts tāpēc, "ka būsim stiprāki un veselāki", jo papildus finansējums paredzēts drošībai veselībai un demogrāfijai.

Arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) uzvēra, ka ir būtiski, lai nebūtu krīžu un satricinājumu. Viņa atzina, ka budžets ir pietiekami labs.

Tradīciju nest budžetu uz Saeimu portfelī 1997.gadā ieviesa bijušais finanšu ministrs Roberts Zīle (NA), kurš ziedoja savu darba portfeli, lai Saeimā nogādātu 1998.gada budžetu. Uz portfeļa tika piestiprināta metāla plāksnīte, uz kuras tika iegravēts finanšu ministra vārds un budžeta gads.

Kopš 1997.gada uz budžeta portfeļa plāksnītes jau iegravēti 20 ieraksti. Visvairāk reižu budžeta portfeli Saeimā nogādājuši bijušie finanšu ministri Oskars Spurdziņš (Tautas partija) un Andris Vilks (Vienotība) - katrs pa četrām reizēm.

2015.gadā uz vecās plāksnītes vairs nebija vietas, kur iegravēt finanšu ministra vārdu un budžeta gadu, tāpēc tika nolemts veco plāksnīti ar gravējumiem piestiprināt portfeļa aizmugurē, bet vecās vietā piestiprināt jaunu, uz kuras kā pirmais minēts iepriekšējā finanšu ministra Jāņa Reira (Vienotība) vārds un 2016.gads. Pērn plāksnīti papildināja Reiznieces-Ozolas vārds un 2017.gads.

2018.gada valsts budžeta likumprojekts paredz nākamā gada ieņēmumus 8,75 miljardu eiro apmērā jeb par 725,11 miljoniem eiro vairāk, bet izdevumus - 8,95 miljardu eiro apmērā jeb par 624,82 miljoniem eiro vairāk, nekā 2017.gadā.

2018.gada budžeta prioritāte ir veselības nozare, kuras finansējums pirmo reizi pārsniedz vienu miljardu eiro.

Top komentāri

Esma Sajūsmā
E
Drīz visa Latvija pacelsies gaisā un ceļos ar Virgin Galactic uz Marsu--kaut Virgin Galactic ir salūzusi.
ARGO
A
Ābols ir saindēts, tāpat kā budžets.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas