Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Repše: ERAB kļūšana par "Parex" akcionāru ir apliecinājums bankas potenciālam

Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) ceturtdien samaksājusi par 51 444 325 Parex bankas akcijām, tādējādi ir noslēdzies pirmais posms darījumā, kurā tā iegūs 25% un vienu Latvijas bankas akciju. Aptuvena ERAB ieguldītā summa pamatkapitālā ir 51 444 325 lati, informēja Parex bankā.

Tuvākajā laikā tiks veiktas attiecīgas izmaiņas akcionāru reģistrā.

Savukārt otrais posms jeb - 6 062 500 akciju iegāde – notiks pēc atlikušā bankas pamatkapitāla palielināšanas. Kad tas notiks, Parex bankā ceturtdien precīzi nevarēja pateikt.

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) uzskata, ka ERAB kļūšana par Parex bankas akcionāru ir būtisks posms bankas stabilizācijā, turklāt tas ir nozīmīgs apliecinājums bankas attīstības potenciālam, kā arī Latvijas finanšu sistēmai kopumā. Latvija atzinīgi novērtējot ERAB pieredzi banku sektorā un plānoto atbalstu Latvijas uzņēmējiem, par ministra viedokli informēja Finanšu ministrijā.

ERAB Finanšu institūciju sektora vadītājs Niks Teseimans, komentējot šo notikumu, norāda, ka, kļūstot par akcionāru, ERAB cieši sadarbosies ar bankas vadību, lai stiprinātu uzņēmumu, jo īpaši, lai tas spētu turpināt uzņēmējdarbības sektora finansēšanu.

ERAB investīcijas pamatkapitālā un subordinētais aizdevums līdz 22 miljonu eiro apmērā stiprinās Parex bankas kapitāla bāzi, sniegs atbalstu bankas restrukturizācijā un veicinās tās izaugsmi un iespējami ātrāku atgriešanos privātajā sektorā, norāda Parex banka. Tās valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis pauž pārliecību, ka šī brīža globālajā ekonomiskajā un finanšu situācijā "ERAB dalība veicinās Parex bankas vērtības palielināšanos un piesaistītie finanšu resursi ļaus attīstīt jaunus pakalpojumus, lielāku uzmanību veltot mazo un vidējo uzņēmumu sektoram, jo investīcijas šajā segmentā ir ļoti nozīmīgas ekonomikas atveseļošanai".

Šā gada 16.aprīlī tika parakstīti akciju pirkuma līgumi, paredzot, ka pēc Parex bankas pamatkapitāla palielināšanas ERAB iegādāsies 57 506 825 bankas balsstiesīgās vārda akcijas, kas veido 25% un vienu akciju no bankas pamatkapitāla.

23.jūlijā tika parakstīts subordinētā aizdevuma līgums un izmaiņas aprīlī noslēgtajā pirkuma līgumā, nosakot akciju iegādi divos posmos un pirmajā posmā paredzot iegādāties 51 444 325 akcijas, kas tagad no Privatizācijas aģentūras nonāk pie ERAB.

Līdz šim ERAB Latvijas ekonomikā ir ieguldījis aptuveni 450 miljonus eiro, tos investējot dažādos projektos finanšu, korporatīvajā, enerģētikas un infrastruktūras sektoros.

(pievienota 4.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas