Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Repše nekur nav aizgājis un gatavs startēt kā līderis

Partija Latvijas attīstībai (LA) startēs Saeimas vēlēšanās ar savu sarakstu visos piecos vēlēšanu apgabalos, ir pārliecināts tās priekšsēdētājs Einars Repše, kurš būs saraksta līderis Vidzemē. Viņu varētu pieteikt arī kā partijas premjera kandidātu. Repše Dienai izteica nožēlu, ka nav izdevies vienoties par sadarbību vēlēšanās ar Mārtiņa Bondara vadīto Latvijas Reģionu apvienību, jo tā būtu iespēja mazināt politisko sadrumstalotību.

Savukārt par Aināra Šlesera un viņa domubiedru piedāvājumu iekļauties bijušo premjeru komandā Latvijas attīstībai vadītājs sacīja, ka vēlas no tā "pieklājīgi distancēties".

Pēc neveiksmes Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās LA piedzīvoja dažas pārmaiņas. Repšes domubiedrs un atbalstītājs, miljonārs Valērijs Belokoņs izstājās no biedrības Latvijas nākotnes forums, jūnija sākumā ziņoja aģentūra LETA. Taču daudziem negaidīti par vēlmi pievienoties šai E. Repšes dibinātajai biedrībai Latvijas Televīzijas raidījumā 1:1 paziņoja pazīstamais hokejists Sandis Ozoliņš, kurš nolēmis beigt karjeru sportā un tobrīd bija apņēmības pilns iesaistīties politikā.

Pirms pāris dienām Repšem bijusi saruna ar Ozoliņu, kurš tomēr nolēmis ieturēt pauzi un mazliet pavērot politiskos procesus, pirms izšķiras par aktīvu darbību. Līdz ar to nav pārliecības, ka viņš kandidēs vēlēšanās. Taču ļoti iespējams, ka tajās startēs Andrejs Žagars, kurš bija lokomotīve Eiropas Parlamenta vēlēšanās - par spīti lieliem naudas ieguldījumiem, LA tomēr neieguva mandātu EP. Pēc vēlēšanām medijos parādījās ziņas, ka partijā iespējama varas pārbīde un pat līdera maiņa, par ko Repše tagad sacīja: "Baumas rodas tur, kur baumas rodas. Es pats biju pārsteigts." Jūnijā Repše vairs nebija redzams publiskajā telpā, un partijas vārdā pārsvarā uzstājās tās ģenerālsekretārs Juris Pūce. Taču pēc atgriešanās no atvaļinājuma ārzemēs LA priekšsēdētājs atkal ir spara pilns.

Visu Ināras Egles rakstu lasiet ceturtdienas, 3. jūlija, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas