Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas domes opozīcija iesniegusi pieprasījumu par mēra Turlā gāšanu

Partijas Latvijas attīstībai (LA) frakcijas vadītājs Viesturs Zeps Rīgas domē iesniedzis pieprasījumu par ārkārtas sēdes sasaukšanu, kurā tiktu izskatīts jautājums par Daiņa Turlā (GKR) atbrīvošanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata, aģentūru LETA informēja frakcijas pārstāve Ieva Graudiņa-Šutko.

Zeps aģentūrai LETA norādīja, ka nav izdevies savākt visu 27 domes opozīcijas deputātu sarakstus, jo vairāki no viņiem neatrodas Rīgā vai Latvijā. Kopumā savākti 24 opozīcijas deputātu saraksti, piebilda domnieks.

Viņš uzskata, ka šī ir iespēja pārtraukt ilggadējā Rīgas mēra Nila Ušakova (S) un viņa bijušā vietnieka Andra Amerika (GKR) "nesaraujamo sadarbību, kas viņiem ļāvusi izsaimniekot Rīgu pēdējos desmit gadus".

Pēc Zepa paustā, Turlais faktiski iemieso šīs sadarbības turpinājumu, turklāt šī ir arī iespēja opozīcijas partijām veidot jaunu koalīciju un piedāvāt alternatīvas Rīgas pārvaldībai.

Saskaņā ar likuma Par pašvaldībām 65.panta pirmo daļu domes priekšsēdētāju var atbrīvot no amata, ja to pieprasa vismaz viena trešdaļa domes deputātu.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Uģis Vidauskis aģentūrai LETA norādīja, ka bija jau gaidāms, ka opozīcijai izdosies savākt nepieciešamo deputātu parakstu skaitu, lai rosinātu Turlā atbrīvošanu.

Vidauskis norādīja, ka patlaban iecerēts jautājumu par Turlā atbrīvošanu no amata iekļaut nākamajā kārtējā Rīgas domes sēdē kā pirmo izskatāmo jautājumu. Nākamā domes sēde varētu notikt 20.jūnijā.

Jau ziņots, nedēļas sākumā parakstu vākšanu par Turlā atstādināšanu ierosināja opozīcijā esošā partijas Latvijas attīstībai frakcija, kuras sastāvā ir astoņi deputāti.

Kopumā šādas sēdes sasaukšanai nepieciešami vismaz 20 deputātu paraksti. Kopš iesnieguma saņemšanas brīža ārkārtas sēde par priekšsēdētāja atstādināšanu no amata pašvaldībai jāsasauc divu nedēļu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas