Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rinkēvičs: Neatliekamo darbu risināšanai nepieciešama rīcībspējīga valdība

Neatliekamo darbu risināšanai nepieciešama rīcībspējīga valdība, pārliecināts Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš šodien Rīgas pilī tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu (AS) un Saeimas frakciju vadītājiem, lai pārrunātu aktuālos likumdevēja rudens sesijas darbus.

Kā aģentūru LETA informēja valsts pirmās personas padomnieks Mārtiņš Drēģeris, tikšanās laikā Rinkēvičs vērsa uzmanību uz apstākli, ka likumdevējam rudens sesijas laikā ir jāizskata virkne nozīmīgu jautājumu, tostarp lēmums par jauna Ministru kabineta apstiprināšanu.

Kā nozīmīgu Saeimas darba kārtības jautājumu Valsts prezidents akcentēja darbu pie 2024.gada valsts budžeta, īpaši finansējuma palielināšanas iekšlietu sektoram, tostarp atalgojumam.

Tāpat ir sagaidāms darbs pie grozījumiem Valsts aizsardzības finansēšanas likumā, paredzot virzību uz 3% no iekšzemes kopprodukta aizsardzībai esošo 2,5% vietā. Vienlaikus šāds finansējuma palielinājums ir skatāms kopsakarā ar esošajiem finansēšanas modeļiem izglītības, zinātnes un veselības aprūpes jomās.

Valsts prezidents arī pauda nepieciešamību Saeimai strādāt pie regulējuma saistībā ar augsto kredītmaksājumu slogu mājsaimniecībām un šķēršļiem aktīvākai kreditēšanai. Tāpat būtu nepieciešams pārskatīt esošo tarifu sistēmu, kas salāgotu sabiedrības un valsts monopolu intereses.

Sarunā Valsts prezidents vērsa uzmanību, ka Saeimai rudenī gaidāms darbs pie Nacionālās drošības un Valsts aizsardzības koncepcijas un jāpieņem Nacionālās kiberdrošības likums. Valsts prezidents arī sagaida aktīvu Saeimas iesaisti attiecībā uz sodu politikas pārskatīšanu.

Valsts prezidents uzsvēra, ka likumdošanas darba procesam ir jābūt kvalitatīvam, jo īpaši tas attiecas uz labas likumdošanas principu, lai nevajadzīgā steigā pieņemti neizsvērti lēmumi pēc tam nav "drudžaini jālabo", graujot sabiedrības uzticību un radot maldīgu iespaidu par Latvijas spēju būt konsekventai.

"Saeimai jāspēj strādāt ātri, lai pienācīgi reaģētu uz iekšpolitiskiem un ārpolitiskiem notikumiem, taču naktī tapušiem likumiem nevajadzētu kļūt par normālu parādību. Ceru uz ciešu sadarbību likumdošanas procesa kvalitatīvā nodrošināšanā," uzsvēra Rinkēvičs.

Valsts prezidents aicināja uz 14.Saeimas pozīcijas un opozīcijas spēku cieņpilnu sadarbību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas