Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīta pusē visvairāk nobalsojušo iecirkņos Preiļu novadā, vismazāk - Vārkavas novadā

Līdz sestdienas plkst.8 augstākā vēlētāju aktivitāte 13.Saeimas vēlēšanās novērota Preiļu novadā, bet zemākā - tuvējā Vārkavas novadā, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Preiļu novadā līdz šim savu izvēli izdarījuši 6,66% no novadā reģistrētajiem balsstiesīgajiem, kas ir augstākais rādītājs valstī. Kopā ar tiem, kas savu balsi nodevuši glabāšanā, līdz plkst.8 novadā nobalsojuši 535 iedzīvotāji. Vairāk nekā 6% balsstiesīgo savu izvēli izdarījuši arī Valmierā, Limbažu un Cēsu novados.

Liela aktivitāte ir arī Naukšēnu, Smiltenes, Ludzas, Siguldas, Salaspils un Mārupes novados, kur nodevuši savu balsī glabāšanā un pirmajā stundā nobalsojuši vairāk nekā 5% no reģistrētajiem balsstiesīgajiem.

Savukārt zemākā vēlētāju aktivitāte reģistrēta Vārkavas novadā, kas robežojas ar Preiļu novadu. Proti, vēlēšanu iecirkņos Vārkavas novadā līdz plkst.8 nobalsojuši 16 cilvēki, kas ir 0,97% no visiem balsstiesīgajiem. Tāpat zema aktivitāte pašlaik ir Garkalnes novadā, kur savi uzvēli izdarījuši 0,98% no balsstiesīgajiem, kā arī Ozolnieku novadā, kur pie vēlēšanu urnām devušies 0,99% no tiem, kam ir šādas tiesības. Šajos novados nodot balsi glabāšanā nav bijis iespējams.

Jau vēstīts, ka 13.Saeimas vēlēšanās sestdien pirmajā stundā, proti, līdz plkst.8 Latvijā nobalsojuši nedaudz vairāk kā 19 tūkstoši vēlētāju jeb 1,25% balsstiesīgo iedzīvotāju. Savukārt, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri balsi nodeva glabāšanā iepriekšējās dienās, kopumā nobalsojuši 53 tūkstoši vēlētāju jeb 3,43% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Pagaidām informācija par vēlētāju aktivitāti apkopota par 954 iecirkņiem.

Iedzīvotāju aktivitāte šo Saeimas vēlēšanu pirmajā stundā bijusi mazāka nekā iepriekšējās parlamenta vēlēšanās, kas notika 2014.gadā, kad Saeimas vēlēšanās pirmajā stundā bija nobalsojis 1,41% vēlētāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas