Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 25. maijs
Junora, Anšlavs

Rosina noteikt, ka jābūt publiskotām personām, kurām pieder mediji

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
pionieris
p
"Modernā pasaule, modernie mēdiji - tas ir bizness un bizness iet pāri robežām." Kamēr atdūrās pret stratosfēru un saprata, ka tālāk nav kur meklēt vēl lētāku darbaspēku. Tad arī apstājās pašreizējā globālajā dižķibelē.
drakons
d
Circene "izceļas" ar domāšanu - neviens nav nācis klajā ar iniciatīvu, bet pati to nedarīs. Sviestaini.
Berta
B
To taču var rosināt jebkurš - Latvija ir demokrātiska valsts! Zvirbulēns būs pirmais rindā.
AD
A
Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Ingrīda Circene (JL) atzinusi, ka pagaidām neviens nav nācis ar iniciatīvu likumos paredzēt mediju caurspīdīgumu, bet viņa tādu atbalstītu. =============================================== ========================= Bet viņai pašai, t.i.I.Circenei šāda iniciatīva ir aizliegta?
Tā lūk
T
Mēs jau sen to esam pelnījuši.
skats no malas
s
Levita ieteikums Latvijas apstākļos ir absolūti nepieciešms, lai veicinātu cilvēku domāšanu. Tikai kā to dabūt cauri sistēmai, kas ir ieinteresēta pašsaglabāties? Grūti, bet šobrīd varbūt tas ir iespējams.
Antons
A
Vienu lietu gan varētu noteikt - Latvijas plašsaziņas līdzekļi drīkst piederēt tikai Latvijas pilsoņiem ( rādio, TV kanāli, laikraksti). xxx tu esi stipri aprobežots. Par piemēru - Londonas Times manuprāt sen jau vairs nepieder Britiem. Modernā pasaule, modernie mēdiji - tas ir bizness un bizness iet pāri robežām. Bet pieņemt likumu, kas liek uzradīt reālos īpašniekus - tas manuprāt būtu pareizi. Protams, nevar 100% izslēgt gadījumus, kad par īpašnieku tiks uzrādīts kāds bomzis vai pusbomzis (kā daudzos gadījumos ar SIA) un īstie rīkotāji un īpašnieki būs citi, bet to jau būs grūtāk izdarīt - jo summas lielas un varēs vieglāk paskatīties, kur tad naudu ņēmis utt.
Société Anonyme
S
> E.Levits arī uzskata, ka bez īpašnieku caurspīdīguma un monopolu izveides ierobežošanas > tāpat būtu jānosaka redakcionālās neatkarības nodrošināšana. > Linda Austere pieļauj, ka vēl viena iespēja ir mediju uzrauga izveide. Nu ja, valstij jau tās naudiņas kur likt nav, un daudziem ir/būs nepieciešamas jaunas "darba" vietas... > Diplomāts Ints Siliņš (..) plāno rīkot plašāku konferenci par mediju caurspīdīguma > jautājumiem. Labi, bet tādā gadījumā ar likumu būtu jānoska kā minimums diplomāta bankas kontu caurspīdīguma nodrošināšana, kā arī attiecīga uzrauga izveide :)
===
=
Taisnību noteikti nē.
===
=
Tie būs tikai kārtējie skaisto papīru kalni. Nešaubos ka pēc šādiem paziņojumiem ieinteresētie pie tā jau strādā. Kad šāds likums būs pieņemts viss jau būs nokārtots. Mēs NEKO neuzzināsim.
zvirbulēns
z
Vienu lietu gan varētu noteikt - Latvijas plašsaziņas līdzekļi drīkst piederēt tikai Latvijas pilsoņiem ( rādio, TV kanāli, laikraksti).
zvirbulēns
z
Vai Levits nav komunists? Sorists katrā ziņā, taču arī tie iedalās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas