Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

RP atkal nespēj pieņemt gala lēmumu par savu likteni

Reformu partijas (RP) turpmākās pastāvēšanas formas un liktenis tiks izskatīts nākamajā partijas kongresā, aģentūru LETA informēja RP frakcijas konsultants Mārtiņš Etkins.

Sestdien notikušajā RP kopsapulcē partijas biedri vienojušies, ka nākamais kongress notiks 15. novembrī un tā darbakārtības pirmais uzdevums būs lemt par to, kādā formā turpmāk pastāvēs RP - vai tā tupinās darboties kā partija, vai arī tiks reorganizēta un kļūs par biedrību.

Tāpat kongresā tiks lemts par statūtu grozīšanu. Notiks arī partijas valdes locekļu iecelšana, revīzijas komisijas atskaites prezentācija, kā arī nepieciešamības gadījumā tiks iecelti jauni ētikas komisijas un revīzijas komisijas locekļi.

Gadījumā, ja 15. novembrī kongresā lēmumu pieņemšanai trūks kvorums, atkārtots kongress notiks 29. novembrī, norādīja Etkins.

Jau vēstīts, ka ka 27. septembrī RP kongresā kvoruma trūkuma dēļ lēmumi par partijas turpmāko likteni netika pieņemti, tomēr sanāksmē no biedriem kā viena no iespējām izskanēja priekšlikums politisko partiju reorganizēt par biedrību, informēja RP preses sekretārs. Arī partijas dibinātājs, Saeimas deputāts Valdis Zatlers uzskata, ka politiskajā spēkā ir pulcējušies gana daudz aktīvu cilvēku, tāpēc nākotnē RP varētu turpināt darbību citā juridiskā statusā.

Vienlaikus vairāki RP biedri izteikušies arī par partijas likvidēšanu. Savukārt RP līdzšinējais līderis ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis jau paziņojis - RP pārtopot biedrībā, viņš sevi tajā vairs neredz

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas