Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Saeima par deputātu ievēlēšanu komisijās lems vien aiznākamnedēļ

Saeima par deputātu ievēlēšanu parlamenta komisijās lems 20.novembrī, šāda vienošanās šodien panākta Saeimas Prezidija un Frakciju padomes kopsēdē.

Deputāti gan atalgojumu saņems kopš 6. novembra, arī līgumus ar deputātu palīgiem varot noslēgt kopš 6. novembra, aģentūrai LETA skaidroja parlamentā.

Šodienas sanāksmē tika atbalstīts lēmumprojekts par Saeimas komisijas izveidošanas noteikumiem.

Lēmumprojektā nosauktas likumdošanas komisijas, no kurām deputāts var tikt ievēlēts tikai vienā no tām. Attiecīgais nosacījums saistīts ar nepieciešamību, lai deputāti strādātu gan likumdošanas komisijās, gan arī tā dēvētajās mazajās komisijās. Lai ievērotu šo principu, noteikumos minēti frakciju deputātu sadalījuma matemātiskie nosacījumi.

Tāpat paredzēts, ka Nacionālās drošības komisijā ievēlē pa vienam deputātam no katras frakcijas un Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā - pa diviem deputātiem no katras frakcijas.

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Juta Strīķe rosināja par komisiju sastāvu lemt tuvāk valdības izveidošanai noteiktajam termiņam - 21.novembrim.

Jaunās Vienotības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) sākotnēji gan norādīja, ka būs slikta sajūta, ja parlaments tik ilgi nestrādātu.

Pēc diskusijām tika nolemts sēdi komisiju apstiprināšanai rīkot nevis 16.novembrī, bet 20.novembrī - datumā, kuru rosināja Strīķe. Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars aicināja atbalstīt priekšlikumu no partijas, kuras pārstāvim Valsts prezidents ir uzticējis valdības veidošanu.

Šodien sanāksmē JKP frakcijas pārstāvji norādīja uz to, ka viņiem nav salāgoti datori, lai būtu pieeja piekļūt e-pastiem un varētu saņemt nepieciešamo informāciju. Pēc Mūrnieces aicinājuma Saeimas izpilddirektors Māris Zelčs informēja, ka visiem Saeimā klātesošajiem deputātiem šodien var atrisināt tehniskā nodrošinājuma jautājumus. Zelčs solīja laicīgi nodrošināt pieeju e-pastiem, lai deputāti līdz 13. novembrim varētu saņemt informāciju par strādāšanu parlamenta grupās sadarbībai ar citām valstīm.

Par šī lēmumprojekta apstiprināšanu Saeima lems sēdē 13. novembrī.

Pēc tam deputātu kandidatūras darbam parlamenta komisijās būs jāpiesaka līdz 15. novembrim plkst.17, iesniedzot dokumentus Saeimas sekretāra biedrei Marijai Golubevai (Attīstībai/Par!).

Saeima tad par deputātu ievēlēšanu komisijās lems 20. novembrī.

Top komentāri

Udo Ulbergs
U
Tas ir pareizi - nav kur steigties! Latviešu tauta ir pacietīga un gatava algot centīgus tautas kalpus, kuri nestiepj gumiju un kuriem vispār nav nekāda priekšstata par valsts darbību. Tauta pagaidīs, jo no tām komisijām vienalga nav nekāds labums tautai ne virtuvē ledusskapī, ne naudas makā. Latviešu tauta tāpat ir laimīga, jo izdevās atkal īstenot klasisko prasību ievēlēt tikai labākos no labākajiem, kuru inteliģentās, garīgi veselo cilvēku skaistās fizionomijas jau labu laiku rotā mediju fotoreportāžas un fotoportretus. Pie varas ir skaisti cilvēki, no kuru izskata aulekšo dziļš intelekts, garīgums, dvēseles smalkums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas