Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Saeimā sola nevilcināties ar 2019.gada budžeta izskatīšanu

Saeima nevilcināsies ar 2019.gada budžeta izskatīšanu, tāpat tajā netiks paredzētas tā dēvētās deputātu kvotas, piektdien, pēc 2019.gada budžeta portfeļa pieņemšanas, preses konferencē paziņoja Saeimas spīkere Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Piektdien no rīta finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) Saeimā iesniedza 2019.gada budžetu. Mūrniece uzsvēra, ka budžets tiks nodots izskatīšanai Saeimas komisijās un tā izskatīšana noritēs raiti.

"2019.gada budžets nodrošinās saskanīgu valsts pastāvēšanu," uzsvēra Saeimas spīkere, piebilstot, ka budžetā netiks ietvertas tā dēvētās deputātu kvotas.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Mārtiņš Bondars (A/P) uzsvēra, ka viņa vadītā komisija pie 2019.gada budžeta izskatīšanas ķersies klāt 18.martā un 19.martā, šim darbam veltot pilnu darba dienu.

"Mūsu pienākums ir, lai 2019.gada budžets tiktu pieņemts pēc iespējas ātrāk. Esmu priecīgs, ka šajā budžetā ir rasts finansējuma pieaugumus veselības aprūpes nozarei, priecē, ka turpināsim atbalstīt dalību NATO un aizsardzībai paredzēsim 2% no iekšzemes kopprodukta, kā arī veltīsim papildu līdzekļus finanšu sektora sakārtošanai," sacīja Bondars.

Komisijas vadītājs pauda cerību, ka tūlīt pēc 2019.gada budžeta pieņemšanas tiks sākts darbs pie 2020.gada budžeta izstrādes, kurā šī valdība varēs paredzēt savus prioritāros pasākumus.

Finanšu ministrs piebilda, ka 2019.gada budžeta paketē ir 15 pavadošie likumprojekti un kopumā, izskatot budžetu Saeimā, tajā nav paredzēts būtiskas izmaiņas.

Plānots, ka pirmajā lasījumā 2019.gada budžets tiks pieņemts 20.martā, bet gala lēmumu paredzēts pieņemt 3.aprīlī. Mūrniece piebilda, ka gadījumā, ja budžeta pieņemšana prasīs vairāk laika, tad tas tikšot darīts nākamajā dienā, proti, 4.aprīlī.

Tāpat Saeimas spīkere rēķinās, ka budžeta izskatīšanas laikā pie parlamenta protestēs izglītības darbinieki. Tomēr Mūrniece atzina, ka 2019.gada budžetā izglītībai paredzēts finansējuma pieaugums. "Mēs respektējam un saprotam skolotājus. Zinām, ka ir pieteikts pikets, bet mēs te būsim un aicināsim skolotāju pārstāvjus uz dialogu," pauda Mūrniece.

Jau ziņots, ka 2019.gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 9,2 miljardu, bet izdevumi 9,4 miljardu eiro apmērā. Pamatbudžetā plānotie ieņēmumi veido 6,4 miljardus, bet izdevumi 6,8 miljardus eiro. Savukārt speciālajā budžetā ieņēmumi plānoti trīs miljardu eiro, bet izdevumi 2,8 miljardu eiro apmērā.

2019.gada vispārējās valdības budžeta deficīts plānots 0,5% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP). Savukārt IKP pieaugums 2019.gadā prognozēts 3% apmērā.

Top komentāri

Scorseze
S
Kam viņi to sola, savai tautai, ASV vēstniecībai vai ES komisāriem?:)
Rita
R
Vai saja 2019. gada budzeta ir ierekinats ietaupijums uz atnemto Latvijas prezi nepelniti lielo pensiju samazinasanu par 80%, vinu privlegju 100% nonemsanu, kuras sie alkatigie, zagligie prezi bauda uz apzagtas un nabadziba dzivovojosas latviesu tautas rekina? Vai ir sis gada budzeta paredzets samazinat dienas zaglu, kretinu Arlietu ministrijas idiotu uzturesanai, ir paredzets atcelt komunistu Sandras Kalnietes un Mara Riekstina izlobeta likuma Par diplomatu izdienas pensijam, ietaupijums?
Rimpašēvics&KNAB
R
Galvenais lai būtu iekļautas miljonu kompensācijas par nelikumīgām atstādināšanām un pārējām bandītbūšanām. Učikiem, ku-kū penšiem un visādiem tur mērkaķiem cik paliks tik būs. Pagaudos bada dziesmas, piemetīs kādu eiro un viss atkal būs zajebis. Varēs talāk debīloties un mērkaķoties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas