Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saeimā uz ministru pilnvaru laiku darbu sāk astoņi deputāti

Saeima ceturtdien apstiprināja mandātus astoņiem deputātiem, kuri parlamentam pievienojas uz ministru pilnvaru laiku.

Deputāta mandāts uz laiku apstiprināts Dacei Bluķei (A/P), Jānim Butānam (JKP), Jānim Cielēnam (JKP), Aivaram Geidānam (KPV LV), Jānim Iesalniekam (NA), Andrim Kazinovskim (JKP), Atim Lejiņam (JV) un Mārtiņam Šteinam (JV). 

Izmaiņas Saeimas sastāvā nepieciešamas, jo deputāti Jānis Bordāns, Tālis Linkaitis, Dace Melbārde, Ralfs Nemiro, Artis Pabriks, Juris Pūce, Jānis Reirs, Edgars Rinkēvičs un Ilga Šuplinska nolikuši 13. Saeimas deputāta mandātu uz laiku, kamēr pildīs ministru pienākumus Krišjāņa Kariņa (JV) vadītajā valdībā. Savukārt labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) vēl kādu laiku nolēmusi apvienot ministra un deputāta amata pienākumus.

Savukārt Riharda Kozlovska (JV) mandātu paredzēts apstiprināt Saeimas sēdē 7. februārī. Viņš parlamentā darbosies ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) vietā.

Pirms balsojuma par mandāta apstiprināšanu deputāti Saeimas sēdē deva svinīgo solījumu, ko apliecināja ar savu parakstu.

Svinīgajā solījumā deputāts apņemas būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu. Tāpat deputāts apņemas aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti un savus deputāta pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas, kā arī ievērot mūsu valsts Satversmi un likumus.

Top komentāri

Reņģēdājs
R
Saeimai nav jālemj tiesas vietā. Bet Saeimai ir jānodrošina tiesiskumu, savlaicīgi attīrot tiesu sistēmu no kalnmeierveidīgajiem, bičkovičveidīgajiem u.c. Lemberga marionetēm. Citāda tā tiešām ir politiska izrēķināšanās
KLT
K
Tas labi: Vēlētājs gribēja jaunus-nu tagad tur būs jauni.
Kārklu vācietis>Udo Ulbergs
K
Privet starim tovariščam -čekistam, našim vernim borcam c nacikami-fašistami!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas