Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saeimas komisija: bērnu skološana no sešu gadu vecuma nākamgad nebūs obligāta

No nākamā mācību gada bērnu skološana no sešu gadu vecuma nebūs obligāta. Par to, uzklausot atbildīgās amatpersonas, apstiprinājumu trešdien guva Saeimas Pieprasījumu komisijas deputāti, ziņo Saeimas preses centrs.Deputāti bija nobažījusies par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sākotnējo ieceri, kas paredzēja no nākamā gada noteikt, ka skolas gaitas būs jāsāk no sešiem, nevis septiņiem gadiem, kā tas ir patlaban.

Komisijas priekšsēdētāja biedre Ērika Zommere bija gandarīta par ministrijas apņēmību turpmākās izmaiņas izglītības sistēmā īstenot sistemātiski, veicot satura reformu visās izglītības pakāpēs un ievērojot bērnu psiholoģiskās un vecuma posmu īpatnības. «Bērnu tiesību apakškomisijas deputāti aizvadītajā nedēļā neguva pārliecību, ka izglītības satura reformas tiks īstenotas, ņemot vērā citu Eiropas valstu un Latvijas ekspertu un profesionāļu viedokļus, taču priecē, ka šodien mēs sadzirdējām vēlmi veikt sistēmiskas pārmaiņas,» uzsvēra Ē.Zommere.IZM pārstāve Inita Juhņeviča deputātus informēja, ka ministrijas mērķis, veicot vispārējās izglītības reformu, ir sakārtot izglītības saturu atbilstoši bērnu vecuma posmiem, vienlaikus veicot arī pasniedzēju sagatavošanu. I.Juhņeviča skaidroja, ka pirmskolas un 1.-6.klašu izglītības saturs tiks pilnveidots, izmantojot Pasaules Bankas piešķirto finansējumu, savukārt mācību viela 7-9.klasēm – izmantojot Eiropas Savienības fondu līdzekļus. Tādējādi trīs gadu laikā tiktu pārskatīts viss izglītības saturs, teica IZM pārstāve. Komisijas deputāti atzinīgi novērtēja valdībā apstiprināto plānu no valsts budžeta atjaunot atalgojumu pedagogiem, kuri nodrošina piecus un sešus gadus veco bērnu sagatavošanu skolai. Deputāti cer, ka turpmākās izglītības reformas tiks īstenotas nesasteigti, veicinot izglītības kvalitāti un ņemot vērā bērnu intereses.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas