Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Sagatavots likumprojekts par pašvaldību referendumiem

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža izveidotā darba grupa sagatavojusi likumprojekta "Vietējo pašvaldību referendumu likums" sākotnējo redakciju. Likuma mērķis ir veicināt pašvaldību iedzīvotāju iesaistīšanos un līdzdalību vietējās nozīmes aktualitāšu izlemšanā un konkrētu lēmumu pieņemšanā, portālu Diena.lv informēja ministra padomniece Inese Auniņa.

Izstrādātais likumprojekts nodots izvērtēšanai darba grupā pārstāvētajām organizācijām, bet pēc aptuveni divām nedēļām plānots sasaukt īpašu sēdi, kurā tiks apkopoti un izvērtēti saņemtie priekšlikumi.

Topošais likums noteiks jautājumu loku, par kuriem turpmāk varēs ierosināt un rīkot pašvaldību referendumus, tas paredzēs arī pašvaldību referendumu finansēšanas avotus un kārtību, kādā šāds referendums ierosināms un rīkojams, kā arī to rezultātu izziņošanu un spēkā stāšanos.

Likumprojektā ierosināts noteikt, ka pašvaldību referendumus var rīkot par nozīmīgu infrastruktūras objektu īstenošanu, ilgtspējīgas attīstības stratēģiju un publiskā apspriešanā nodotu jautājumu, ja pašvaldība nav ņēmusi vērā publiskās apspriešanas rezultātu, kā arī par domes atlaišanu.

Pašreizējā likumprojekta redakcija arī nosaka, ka pašvaldības referenduma ierosināšanā un pašā referendumā var piedalīties visi Latvijas Republikas pilsoņi un Eiropas Savienības pilsoņi, kas saskaņā ar Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumu ir tiesīgi ievēlēt attiecīgās pašvaldības domi.

Darba grupa, kuras sastāvā ir ministrijas darbinieki, kā arī Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas, sabiedriskās politikas centra Providus, Vēlēšanu reformas biedrības un citu sabiedrisko organizāciju pārstāvji, savus priekšlikumus sagatavotajam likumprojektam plāno iesniegt divu nedēļu laikā. Savukārt 13.janvārī darba grupa savā sēdē tos izvērtēs un lems par nepieciešamajiem labojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas