Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Sāk pārbaudi par zāļu ražotāja, iespējams, uzpirktajiem ārstiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
RAŽOTĀJS
R
Varu ieteikt sākt ražot......
...
.
Nezinu, kāpēc jums tas šķiet tik neticami. Var jau būt, ka ražotājam šie pilieni nemaksāja vairāk par 1Ls, to jau es arī saprotu. Peļņa ir vajadzīga jebkurā gadījumā. Runa ir par tās samērīgumu. Es priecājos, ka izdevās ietaupīt kaut vai 5Ls. Ar iepriekš teikto es gribēju parādīt, kā uzvārās aptiekas un visi starpnieki (ja pieņemam, ka ražotājam pilieni izmaksāja 1Ls, bet aptiekā tie maksāja 10Ls!!! Vai tas ir normāli?! )un ka cilvēkiem ir iespējas kaut ko darīt savā labā. Pat ja dažreiz tas šķiet neticami vai neiespējami...
Dr.xy
D
No Jusu teksta:" neviens arsts tisam neinde slimniekus". Var jau ari to savadak definet: nevienam arstam nav vajadzigs vesels cilveks,jo tas nav vinu klients.Ideals klients( pacients?) arstam ir hroniski slims cilveks,kurs patstavigi lietojot zales kadas slimibas atvieglosanai,un neviss arstesanai,iegust nakoso slimibu,kurai atkal ir "nepieciesamas" zales. Un tas turpinas,kamer klients-pacients ...................
Dr.xy
D
Jusu rakstitais par pilieniem,kuri Jums aptieka maksaja 10,- Ls,neatbilst patiesibai. Zalu razotajiem sie pilieni nekada gadijuma nemaksaja 5,-Ls. Vairak par 1,-Ls tie pilieni razotajam nemaksa.Vai nu razotajs Jums meloja,vai ari Jus vienkarsi gribejat kaut ko uzrakstit.
čorvena
č
Tur jau ir tā trakā lieta, ka te ir iesaistīta arī psihiatrija. Pārējie jau tad vēl kaut kā spēj paši vadīt šo situāciju, un nav nekā baisi traka, speciāli jau arī ārsti nevienu neindē, tikai naudas jautājums, par ko visi taču jau sen ir informēt. Bet iedomājieties cilvēku, kuram ir, piemēram, baiļu sajūtas un trauksme. Cik viņš ir spriestspējīgs? Viņš grib zāles, kas viņam to noņemtu. Viņš ir viens no visbezpalīdzīgākajiem pecientiem medicīnā. Ģimenes bieži vien viņam arī nav. Uz kādu taču ir jāpaļaujas, bet izskatās, ka psihiatram nevar tomēr ticēt. Un tādējādi arī kāds varbūt tiek norakstīts, uzliek cilvēkam šizofrēnijas diagnozi, un tik rullē pašas dārgākas zāles, bet varbūt, ka tur tās šizofrēnijas nemaz nav. Psihiatri taču nevienu nelaiž klāt. Nav labi, ka šī joma ir tik noslēgta un izolēta. Mums ir diezgan pasīva sabiedrība, citur pacientu aizstāvības organizacijas sen būtu sacēlušas traci. Psihiatrijia dzīvo aiz augsta žiga un tur grib arī palikt. Interesanti, kāpēc. Invaliditātes pabalsti pacientiem ir ļoti mazi, bet citam atlaide uz zālēm ir tikai 50% (atkarībā no diagnozes), otri 50% jāmaksā pašam. Un visas psihiatrijas zāles ir ļoti dārgas. Bet VM un visādas inspekcijas jau nu nav īstie pārbaudes kantori. Valsts pati finansē psihiatriju tieši pēc šādas shēmas, jo tai nav izdevīgi, ka pacients izveseļojas, bet tikai gadiem ēd šos tablešu kalnus. Dzīvi un savu galvu šiem cilvēkiem neviens nemāca sakārtot, nav pat atbalsta līmeņa psiholoģiskās konsultēšanas, lai gan psihologi par valsts naudu mums ir saražoti gana daudz.
...
.
Es arī domāju, ka viss šis skandāls ir tikai aisberga redzamā daļa. Farmācija - tas ir miljardu bizness visā pasaulē. Un mūsu ārsti, farmaceiti ir tikai kā mazas skrūvītes šajā milzīgajā mašinērijā, kur galvenais ir - peļņa jebkādiem līdzekļiem. Domāju, ka cilvēki var paši daudz ko darīt savā labā. Varbūt psihiatrijas pacientiem ir sarežģītāk, bet pārējie var vismaz mēģināt kontrolēt situāciju. Tā kā mūsu ģimenē ir 3 bērni, diezgan bieži nākas apmeklēt ģim. ārstu sakarā ar bērnu slimošanu. Kad ārste izraksta receptes, mēs vienmēr jautājam, cik varētu maksāt šīs zāles, kāda ir to iedarbība u.tml. Varbūt tas nav pareizi, bet mēs ne vienmēr pērkam VISU, ko ģimenes ārsts ir rekomendējis - gandrīz vienmēr atsakāmies no visādiem vitamīniem, it kā imunitāti uzlabojošiem preparātiem utt., kas, mūsuprāt, ir naudas izmešana. Ja pērku aptiekā bezrecepšu medikamentus, aptiekāri, kā likums, vienmēr piedāvā dārgākos medikamentus. Pēc nelielas izjautāšanas izrādās, ka var atrast arī daudz lētākus medikamentus, kas satur to pašu aktīvo vielu. Reiz ģim. ārste izrakstīja bērnam dārgus acu pilienus konjunktivīta ārstēšanai, tie maksāja ap 5Ls. Zinu, ka šo kaiti var lieliski ārstēt ar levomicetīna pilieniem, tāpēc dabūju tos. Reiz nācās pirkt pilienus, kas aptiekā maksāja 10Ls!!!, 50ml pudelīte. Alternatīvu nebija. Tā kā šos pilienus ražo LV, es sazinājos tieši ar ražotāju un izrādījās, ka pie viņiem šie pilieni maksā 5Ls, tā pati pudelīte. Tā kā aicinu cilvēkus savu iespēju robežās pašiem cīnīties par savām interesēm.
urbis
u
Stulba diskusija.Pirmkārt, tas ir konkurentu iniciēts skandāls. Otrkārt, ir stulbi domāt, ka Latvija varēs cīnīties ar visā pasaulē visvarenāko industriju. Treškārt, visā pasaulē farmācijas kompānijas uzpērk, kukuļo utt., un neba nu kaut kāda veselības inspekcija te kaut ko mainīs.Atraduši baigos kukuļus- sarkanvīns, kafija, dāvanu kartes... Smieklīgi...Šādā veidā tiek novērsta uzmanība no kardinālām cūcībām veselības nozarē un tiek izdomāti dažādi pekstiņi kā zāļu cenas, sliktās aptiekas, negodīgie ārsti utt. Ja Bārzdiņš pats ir strādājis farmācijā, tad lai netēlo svēto govi, tur naudas pietiek, lai uzpirktu arī viņu. Vienas farmācijas kompānijas budžets daudzkārt pārsniedz Latvijas budžetu, tā kā neesiet naivi. Par ārstiem- neviens ārsts jau nu tīšām neindē slimnieku. Pašiem nevajag būt auniem un rīt tabletes bezjēdzīgos daudzumos un pēc tam vaidēt, cik zāles ir dārgas, vai vai...
Dille
D
Nepiekrītu Jums. Nedrīkst noņemt atbildību no izplatītājiem un ražotājiem. Jūsu piedāvājums - izplatītāji piedāvā visādus bonusus, bet ārsti atsakās: tā Jūs domājat? Es gan domāju, ka lielākā daļa pusnabago ārstu nodomā, ka ja es nepaņemšu, mans kaimiņš vienalga paņems, un es tikai būšu zaudētājs. Tāpēc tā ir VISLIELĀKĀ izplatītāju nekaunība. Lai viņiem negods!
Dr.xy
D
Zalu razotaji ir lielaka un vislabak pelnosa organizetas kriminalitates apvieniba.Vinu pelna parsniedz narkotiku tirgonu pelnu.Un nav nekada riska,jo visas pasaules valdibas ir iesaistitas saja biznesa. Kas attiecas uz arstiem,tad ,varbut tikai kadi divi no desmit kuri nestrada kopa ar zalu razotaju koncerniem.Pedejais skandals Vacija,kurs beidzas bez jebkadam sekam zalu razotajiem,bija no valsts dotetajam zalem Aids arstesanai.Tas bija domatas Afrikai par minimalu cenu.Tika nomainits iepakojums un ar 100 kartigu uzcenojumu izplatits Eiropa.
čorvena
č
vakar citos raidījumos izskanēja arī cita info. psihiatri grib vienotu pacientu reģistru, kuram viņiem būtu piekļuve. ko var izdarīt pērkams ārsts ar sensitīviem pacientu datiem?
anna
a
... un tagad visi izliekamies, ka tas ir kaut kas jauns un nedzirdēts...
Liene
L
Mūsu valstī lobē tikai tirogtājus, nevis darba darītājus, kā šajā gadījumā ārstus. Ārsti saņem grašus par savu darbu, spiesti piedalīties zāļu tirgotāju afērās, lai tādā veidā sev dabūtu atlēkušās drupačas no zāļu tirgotāju maka.
Ojars
O
Tas tacu ir normali. Ka citur Eiropaa, ta ari pie mums. To sauc "attistibu"! ;)
selga
s
Vai mūsu valstī vispār vēl ir kaut kas kas nav pērkams un pārdodams?Sirdsapziņa jau nu noteikti vairs nav nekādā vērtē.
edmunds
e
Diezgan pārsteidzoši, ka šāda ažiotāža un viesiem baigais brīnums. Tieciet man, ka pilnīgi visi ar medicīnu saistīti cilvēki gadiem zin, ka farmācijas firmas stimulē arstus un aptiekārus. To noteikti ir zinājuši arī visi veselības ministri, bet nekad neviens neko nav darījis. Kāpēc tagad?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas