Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +21 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Sākas parakstu vākšana referendumam par ierobežojumu nepagarināšanu māmiņu algām un citiem pabalstiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ezis
e
Jā, mēbeles dzīvoklim arī vajag, ja kas. Loģiski, ka ārzemēs arī taisos strādāt, nevis prasīt pabalstus. Te jau 10 gadus nostrādāju, kad ņēmu kredītu, saņēmu izziņu no VSAA, kur redzēju, cik esmu nodokļos nomaksājusi par pēdējo gadu - 12 000 Ls. Slabo? Es neprasu no valsts, kas nav mans un taisos pēc bērna gada sasniegšanas atgriezties darbā. Un neteicos braukt ne uz kādās musulmaņu valstīm, bet gan Ziemeļvalstīm, kur var to vienu gadu saņemt pabalstu līdzvērtīgu iepriekš samaksātajiem nodokļiem - tātad algai. Protams, ka pēc tam arī ir jāstrādā un nekas no debesīm nekrīt. Bet tur nav tādu cilvēku, kā šeit, Latvijā - ja kāds ir daudz mācījies un strādājis, kā arī galva uz pleciem, tad jānoskauž no galvas līdz kājām, jo redz pašam nav dzīvē ne tās smadzenes dotas, ne tā uzņēmība.
XXXX
X
Tirgus sievas esat ne maminas Es dzemdesu,lai ta valsts maksa.Brauc vien uz arzemem,tur jau gaida ar paplati,ja esi muslimiete,tad tiesam visu dabusi ,bet citadi ,ja nebus maksats socialais nodoklis/sini sakara jaatrod darbs un japastrada/ sanemsi grasus,nebus par ko pat Latvija atgriezties.Un brec tiesi tas ,kam virs 500,par tam ar to mazuminu nav ko satraukties,to berni vertibas zina jau nelidzinas jusejiem Vienkarsi nekaunas esat un viss.Ko tad nekrajat,bet visu majokla ieekartosanai.Protams lukss
ezis
e
Atšķirība ir tāda, ka viena māmiņa maksā nodokļus no 200 Ls un pārējo saņem aploksnē, bet otra "idiote" - no pilnas algas! Tad jau jākliedz, kāpēc vispār kāds saņem lielāku, vai mazāku algu, davai visiem 250 Ls, vienalga, vai sētnieks, vai inženieris, vai docents, vai ķirurgs! Cilvēki, kas ar jums, tiešām tā padomju savienība tik dziļas sekas atstājusi domāšanā??? Labāk būtu tiešām vairāk uzmanības veltījuši pabalstu izkrāpēju ķeršanai, tagad dēļ pāris zagļiem, shēmotājiem, kas apkrāpj valsti, jācieš arī pērējām māmiņām. Neviens jau neprasa neko tādu, kas nav nopelnīts, tos pašus pabalstus tās māmiņas ar saviem nodokļiem ir nomaksājušas vairākkārtīgi.
siers
s
jzagļu banda -tu esi idiots :)) ja nesaproti par ko ir runa. tevi jau apzog. tava nauda un nodokļi aiziet krāpniekiem, kas uzpūš māmiņu algas virs 500 Ls Šlesera sieva nesaņems 2000 Ls pabalstu, bet 500 Ls. nabags kā saņēma 50 Ls tā saņems 50 Ls par ko tad balsoti, vai par Šlesera sievu lielo māmiņas pabalstu ??
siers
s
ar ko viena māmiņa labāka par otru ??? kāpēc vienai 60 Ls citais 3000 Ls (vai 45 000 Latvijas Bankas darbiniekam) Šlesera sieva grib pabalstos saņemt 2000 Ls. un par to vajag rīkot referendumu ??? ne vairāk kā 500 Ls un viss .
ezis
e
Esmu sapratusi, ka šādus komentārus raksta tikai tie, kuri saņem minimālo algu un ne uz ko vairāk nav spējīgi. Mans gadījums ir labs piemērs - 3 augstākās izglītības, darbs pa 12 stundām diennaktī, attiecīgi arī alga, kas mērāma ar 4 ciparu skaitli. Tā kā vecāki neko palīdzēt nevar, bet pati palīdzu vecākiem, attiecīgi arī dzīvokļa un auto kredīts. Vīrs krīzes dēļ ilgstošs bezdarbnieks, kurš nesaņem vairs neko, jo bezdarbnieka pabalsts beidzies. Beidzot sagaidījām piesakāmies bēbi. Dzīvojot ar savu algu, varējām normāli izdzīvot ar vīru, samaksāt kredītus, komunālos un sevi uzturēt, diemžēl iekrāt gan neko nesanāca, jo visi ieņēmumi aizgāja mājokļa iekārtošanai. Ar pabalstu griestiem pēc maksājumu samaksas man uz rokas paliks nepilni 100 Ls. Par šo naudu jāizdzīvo diviem pieaugušajiem un vienam bērnam, kuram viss kas ir nepieciešams, kaut arī lietotas, bet drēbes, ratiņi un citas mantas maksā, nerunājot par pamperiem. Pašiem jau arī kkas ir jāēd, drēbes varam, protams gadu nepirkt. Ģimenes lēmums - vīrs peļņā ārzemēs. Ja viņam tur veiksies, tad pārvākšos arī ar visu bērnu un izmantošu savu intelektuālo potenciālu tur, nākamos bērnus arī dzemdēšu tur un atpakaļ noteikti neatgriezīšos. No normālas ģimenes, kas vienmēr ir godīgi strādājusi un maksājusi nodokļus, nevis paļāvusies uz citu palīdzību, esam nokļuvuši uz nabadzības sliekšņa tikai dēļ lēmuma dzemdēt bērnu.....
foxa
f
ja bērna kopšanas laikā valsts sievietei/ģimenei samazina ienākumus, tas ir vistiešākais apliecinājums valsts attieksmei pret demogrāfisko situāciju.
Viena
V
ceru, ka lielai daļai šeit mītošo bērnu un viņu vecāku, pensijas gadus sasniedzot tās visp.netiks maksātas vai "taisnīgi" nolīdzinātas un apgrieztas. Tad šamie ar varēs bļaut: mēs maksājām, mēs nopelnījām:D Tāda attieksme pret bērniem un ģimenēm irpelnījusi tikai to pašu pretī.
I.Gr.
I
Lai veicaas ar referendumu! Pabalsti beerniem un maaminjaam un gjimeneem buutu pat jaapalielina!
zagļu banda
z
Tos pataupi sev, kad maizes tēvi tevi atkal no aizmugures...
dzeris - zagļu banda.
d
Nespēj pabarot bērnus - neražo tos. Strādā, nevis bļausties, ka valdība tevi apzog no rīta līdz vakaram. Aizsūtīt prezervatīvus?
dzeris
d
Šis te referendums izdevīgs tikai tiem, kam pabalsti lielāki par 550, šķiet, latiem, pārējos tie ierobežojumi neskar. Un arī tiem tikai uz pusi samazinās to, kas virs 550, nevis noņems. Cik daudzās valstīs ir tik mizīgi pabalsti vispār? Nu tad iesim un parakstīsimies, lai daži var saņemt tūkstošus, un daži neko. Nesaprotu, kas te par histēriju, aiz muļķības, vai vienkārši histērija histērijas dēļ, jo viss, ko dara valdība, ir slikti?
DnB NORD
D
88% Latvijas iedzīvotāju nav apmierināti ar valdības paveikto darbu
zzs
z
Pabalsti jāsamazina un jāatņem, lai varētu turpināt izmaksāt piemaksas arī pie lielajām pensijām! Un, lai tie pabalstu saņēmēji nebļauj! Mums ir tiesības saņemt šī piemaksas! Un mums ir nospļauties par ģimenēm ar bērniem!
jzagļu banda
j
Dombrovska valdība (Vienotība un ZZS), apzogot zīdaiņus, jaunos vecēkus un lielās ģimenes, apzog Latvijas nākotni!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas