Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Sapnis par labāku Saeimu - tikai sapnis

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
alberts
a
ZRP 2012.gada nogale bus tai pašā "pagultē" kur Tautas partija,Jaunais laiks,Vienotiba,ZZS - vēl jo vairak,ka SC jaunaja Saeima bus daudzi un ZRP jau riktējas ar viņiem pīties. Vieniga ceriba uz - VL,protams ja letini nebūs naivi vai kartejo reizi nenobīsies.
jumors
j
Dīvains apgalvojums par cilvēkresursiem. Varētu domāt, jo resnāks onkulis, jo kvalitatīvāks. Pilnas augstskolas ar studentiem. Ne jau visiem pāris rievas un tas pašas uz dibena. Ja kāds uzskata, ka Latvijas nogremdētāji ir bijuši profesionāļi, tad jaukumiņi, vismaz nebūtu tik skaidri pozicionējušies!
Belladonna
B
Uz lielāku intelekta īpatsvaru maz ko cerēt, bet savs labums būs - katrs jutīsies atbildīgāks par savu balsojumu, jo būs sapratis, ka šīm lietām vismaz atsevišķos gadījumos sabiedrība seko, un var smagi norauties. Būs tādu personu vārdi, ar kuriem centīsies nesaistīties - vismaz publiski. Sabiedrība arī ir tomēr modrāka nekā iepriekšējo saeimu laikos, man tāds iespaids, ka par pašu pirmo jauno laiku saeimu darbību publikai vispār bija vāja jausma. Tur jau tās ziepes sāka vārīt. Ar vārdu sakot - viss mainīsies ļoti lēni. Bet nenovēršami.
Ieva
I
Lai būtu labāka, jāvēl tikai tie, kas var izklāstīt konkrētu rīcības plānu. Nekādu "mēs cīnīsimies ar" vai "mēs strādāsim, lai". Konkrēti ko darīs, kādā veidā un no kurienes ņems naudu. Tikai tad nebūs par ko vēlēt....
Jukums
J
Piebildīšu - ar skadru ideoloģiju! Tā kā "mūsu" partijniekiem ar to ideoloģiju tā ir ka ir, tad tās uzsvaru liek uz personālijām. Un cilvēki iekrīt - atkal un atkal balso par tiem smukajiem, "tautsaimniekiem", bagātajiem rausējiem utt.
  • 0
  • 0
dakterim ir nopietni jāpaārstējas
d
Referendumā 22.07.2011 08:55 Ziņot! jābalso pret Saeimas atlaišanu - pa radio saka - pašreiz/jenotības laikā/ esot labāk kā Ulmaņlaikos un kalvīšlaikos, bezdarbs likvidēts. Ko mēs vairāk varam vēlēties! =====Sarkanā līnija ir tie saucamie ``oligarhi``, bet pārējās jomās ir zaļā līnija - pensiju likvidēšana, maksas skolas, korumpētība, valsts īpašuma izzagšana, nodokļu paaugstināšana, tautas brīvprātīgi- piespiedu deportācija......
peksis
p
Šajā Saeimā bija 60% jauno deputātu. Viņi nostrādāja tikai 7 mēnešus. Ar vēsu prātu pamodelējot tuvākās nākotnes situāciju, ir skaidrs, ka pēc šīm ārkārtas vēlēšanām jaunais sasaukums būs vēl dīvaināka balsojamā mašīna. Pat tajā gadījumā, ja tur atradīsies 100% jauno gurķu, kam pirmais pusgads paies mācoties. Bet vēlētāja emocionālais un suverēnais nemaldīgums atkal gumda uzkāpt uz tā paša grābekļa vēlreiz.
tm
t
Un Ināra Egle, kāda tieši būtu nepieciešama Jūsu mēnešalga, lai ne tikai strādātu tagadējā Dienā, bet arī rakstītu šādus rakstus? :) Vai tad tiešām tik smagi, lai vajadzētu prostituēties?
tm
t
Man ļoti patīk kā Diena visu laiku cenšas pierādīt referenduma bezjēdzīgumu, citējot dižākos no Latvijas prātiem :)
Ja
J
būs...
Dr.xy
D
Varbut,ka si ir pedeja iespeja nosargat,vai no jauna atgut, Latvijas Valsts ekonomisko un politisko neatkaribu. Lai latviesu tauta nezaudetu savu Teviju-Valsti valdiba ir jabut LV- TB / LNNK,Vienotibai un ZRP. Preteja gadijuma SC un parejie Latvijas Valsts ienaidnieki un izlaupitaji,noklustot "pie varas",ka to draud Biskekas urbis, atnems latviesu tautai Teviju,latviesu valodu un pedejo ceribu but neatkarigai,ekonomiski stabilai Eiropas Valstij.
piezīme
p
Vienīgie,kuri atklāti paziņojuši,ka veidos koalīciju ar SC, ir ZZS.
  • 5
  • 0
zvirbulēns
z
Jūs, laikam, no Urāliem! :) Vienotība kategoriski pret VL-TB/LNNK iekļaušanu koolīcijā, Āboltiņa teic, ka valdība jāveido ar SC, to pašu saka Zatlers!
  • 1
  • 3
Jukums
J
Kādi ir argumenti apgalvojumam, ka jauna saeima, pat pieļāvuma līmenī, nevar būt labāka par izbrāķēto?: 1. Vai tāpēc, ka vēlētāji nav pietiekami kompetenti lai tādu ievēlētu? 2. Vai tomēr tāpēc, ka pašreizējā politiskā partiju sistēma principā izslēdz iespēju ievēlēt labāku saeimu, kura tiešām gribētu un varētu strādāt cilvēku un valsts (bet ne savās) interesēs? Tad kur ir tā ļaunuma sakne - vēlētajos vai apstaklī, ka vara tautai ir nozagta jau faktiski pirms vēlēšanām?
Laila
L
Lai arī tas būtu tikai sapnis, bet dzīvot vēl ilgāk bez jelkāda sapņa arī ir briesmīgi.
zvirbulēns
z
Jaunkomunisti negūs tautas atbalstu, šis sapnis nerealizēsies!
par komunistiem
p
Jātiek vienreiz vaļā no vecajiem komunistiem - Lemberga un Brigmaņa,tad būs Latvijai jauni laiki. Pagaidām kompartija joprojām regulē valstī notiekošo.
  • 3
  • 0
Dīzels
D
kas traucē tautai to panākt? nevajag balsot par ZZS un ir tiesiskuma vairākums saeimā. Kas šeit tik sarežģīts ? Ir teiciens gribējām kā labāk sanāca kā vienmēr. Viss atkarīgs no smadzenēm ja vēlētājs tās lietos būs labāk , nelietos būs kā vienmēr.
zvirbulēns
z
Kas šitas par nolējumu? Kaut kāds sviests! Egles k-ndze, nerakstiet dzeju!
Novērotājs
N
jā, Gunti, jāzvana dienas saimniekiem, lai sakārto rakstīšanas lietas, kā tas ir no hūtes atkarīgajā lapelē, kurā tev laiku pa laikam patīk murgaini izpausties he he
  • 2
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Viedokļi


Vienotība | Vienotība, kas pirms gada vēlēšanās sevi pieteica ar apņemšanos panākt valsts ekonomisko stabilitāti, šajās vēlēšanās uzsvaru liks uz valsts izaugsmi. Kongresā augustā premjers Valdis Dombrovskis piedāvās valsts izaugsmes plānu, kas tapis, iepazīstoties ar Igaunijas, Somijas un Vācijas kolēģu pieredzi. Vienotības mērķis – Latvija ir pārtikusi valsts. Vēlēšanās tiks pieteikta tā pati komanda, kura startēja uz 10.Saeimu, ar nelielām izmaiņām, jo kāds no pieredzējušiem politiķiem varētu nekandidēt, bet vienlaikus sarakstā būs jaunas, taču sabiedrībā jau zināmas sejas.

Saskaņas centrs | Saskaņas centrs vēlēšanu kampaņā pieteiks sevi ar aicinājumu uz trim gadiem līdz jaunām vēlēšanām nolikt malā diskusijas par sarežģītiem nacionālajiem un vēstures jautājumiem. Tas varot šķelt sabiedrību un apgrūtināt politisko spēku spēju vienoties Saeimā, lai kopā strādātu un īstenotu galveno uzdevumu – risināt sociāli ekonomiskos jautājumus, kas palīdzētu apturēt cilvēku aizbraukšanu un nodrošināt cilvēkiem cienīgus apstākļus. SC kandidātu komandā nav plānotas būtiskas izmaiņas, jo vairāku partiju saplūšanas procesu vienā politiskajā spēkā, kas ilgst divus gadus, ir plānots pabeigt tikai 26. novembrī.

ZZS | Zaļo un Zemnieku savienība vēlēšanās akcentēs vēlmi saglabāt savu seju un neko nemainīt. «Tādi, kādi esam, tādi arī paliksim,» teica frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis un norādīja, ka arī kandidātu saraksts par 99% būs tāds pats, kāds bija 10. Saeimas vēlēšanās. ZZS prioritātes arī būs līdzšinējās – sociālie jautājumi, atbalsts zemniekiem un skolotājiem, latvisko ideju aizstāvība.

VL-TB/LNNK | Kandidātu saraksta veidošanā ņems vērā to atbalstu, kādu kandidāti ieguva 10.Saeimas vēlēšanās. Sarakstā būs jaunas, sabiedrībā jau zināmas personas. Kampaņā uzsvērs savu nacionāli konservatīvo ideoloģiju, ņemot vērā, ka VL-TB/LNNK pēc Tautas partijas likvidēšanas un Pilsoniskās savienības ieplūšanas Vienotībā palikusi teju vienīgā šajā nišā. Sadarbībā ar sociālajiem partneriem pilnveidos partijas programmu, konkretizējot ekonomiskos mērķus, piemēram, Latvijas iestāšanos eirozonā 2014. gada 1. janvārī, paudīs attieksmi par nodokļu sistēmu, lai tā būtu taisnīgāka.

LPP/LC | LPP/LC skaitliski joprojām ir lielākā partija ar vairāk nekā 3500 biedriem un to uzskata par savu resursu kampaņā. Saglabās līdzšinējās prioritātes – ģimenes un kristīgās vērtības, godīga uzņēmējdarbība. Kandidātu sarakstā nebūs būtisku izmaiņu, bet nav vēl zināms, vai vēlēšanās startēs partijas līderis Ainārs Šlesers, kurš vēl nesen izteicās, ka to darīs. Taču listē būs daudz vairāk partijas biedru, jo iepriekš vietas PLL sarakstā bija jādala ar Tautas partiju. Vēlēšanās startēs bijušais premjers Andris Bērziņš, kurš sola, ka nekandidēs neviens, kurš būtu rīkojies pret valsts interesēm.

Zatlera Reformu partija | Topošā Zatlera Reformu partija savu spēku saredz tajā, ka politikā ienāk jauni cilvēki – tā dēvētā otrās desmitgades paaudze – bez iepriekšējas politiskās pieredzes, kuri ir ieguvuši labu izglītību un kaut ko dzīvē jau sasnieguši. Reformu partija plāno uzrunāt dažādu tautību vēlētājus un pretendē kļūt par centriski liberālu politisko spēku, kāda Latvijā pēc Latvijas ceļa noiešanas no skatuves nav bijis. «Visi ir mūsējie, kas stāv un krīt par Latvijas valsti, tās cilvēkiem un godā latviešu valodu,» teikts partijas desmit pamatprincipos. Tās manifestā ir minēti vēl vairāki principi.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas