Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Saukāns: bibliotēkas būvniecībai nākamgad nepieciešami vismaz 30 miljoni latu

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) būvniecībai nākamgad nepieciešami vismaz 30 miljoni latu, lai varētu nodrošināt minimālo būvniecības programmu, otrdien žurnālistiem pavēstīja būvfirmas "RBSSKALS" padomes priekšsēdētājs un Nacionālās būvkompāniju apvienības priekšsēdētājs Māris Saukāns.

Viņš norādīja, ka bez 30 miljoniem latu radīsies zaudējumi, jo būvkompānijas nevarēs izpildīt minimālo programmu no jebkura parametra - gan tehnoloģiski, gan saskaņojot piegādes.

Saukāns atgādināja, ka pēc sākotnējā projekta no valsts budžeta nākamgad bibliotēkas būvniecībai paredzēti 40 miljoni latu, taču tagad būvniekiem lūgts izstrādāt projektu par 26 miljoniem latu.

"30 miljoni latu ir minimums, jo pretējā gadījumā būs zaudējumi. Mēs nevaram precīzi pateikt, cik lieli, taču būs," teica Saukāns, paužot, ka samazināt izdevumus par 10 miljoniem latu vēl ir iespējams, piemēram, pārliekot laika termiņus.

Saukāns gan atzinīgi novērtēja kultūras ministra Inta Dāldera (Tautas partija) darbu, kurš esot ieviesis jaunu darba kārtību un kvalitatīvi pārņēmis aģentūras "Jaunie "Trīs brāļi"" funkcijas. Saukāns arī atzina, ka Dālderis katru nedēļu tiekas ar būvniekiem un tiešā veidā pārrunā visus jautājumus.

Jau vēstīts, ka LNB ēkai līdz šā gada beigām taps pirmie trīs stāvi, bet nākamgad, saņemot nepieciešamos 30 miljonus latu, varētu pabeigt ēkas nesošās konstrukcijas būvniecību. Kultūras infrastruktūras nodaļas vadītājs Zigurds Magone iepriekš žurnālistiem pastāstīja, ka sākotnēji bija paredzēts, ka 2010.gadā LNB ēkas būvniecībai piešķirs 30 miljonus latu.

Tos saņemot, 2010.gadā varētu uzbūvēt visu ēkas konstrukciju un jumta daļu, bet aiznākamgad varētu veikt ēkas iekšdarbus. Tomēr Magone jau saņēmis KM brīdinājumu, ka būvdarbiem paredzētā naudas summa būs mazāka.

Līdz 2009.gada sākumam Gaismas pils izveidē izlietoti jau 26 miljoni latu, bet šogad līdz 2009.gada beigām būvdarbos paredzēts ieguldīt 26,9 miljonus latu. Nākamgad LNB ēkas būvniecībā pēc sākotnējā projekta no valsts budžeta paredzēti 41,62 miljoni latu, 2011.gadā - 49,78 miljoni latu un 2012.gadā - 23,48 miljoni latu.

Tiesības nodrošināt Gaismas pils būvniecību pieder "Nacionālajai būvkompāniju apvienībai", kuru veido trīs būvkompānijas - "RBSSKALS", "RE&RE", "Skonto būve".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas