Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Savākti vairāk nekā 10 000 paraksti par krievu valodu kā otru valsts valodu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Janīna
J
veidojam LATVIJU KĀ REZERVĀTU LATVIEŠIEM cita ceļa jau vairs nav ____________________________ Ak ta jau veidojat? Kur var aiziet apstīies? Un ko liksiet tai rezervātā (ja beidzamie šeit palikušie neatzīsies, ka ir latvieši)? :))))))))
>>>>
&
Neesi nu tik navs! Tieši dēļ tādu strausu kā Dzens, kas galvu iebāzuši smiltīs, latvieši savā zemē ir apdraudēti. Kurā vēl valstī iebraucēji, turklāt okupanti, nosaka valsts valodas statusu?
veere
v
Kolonistu varza
Nu nez
N
Taisnība, sajaucu, patiesībā gribēju bilst tieši par neatkarīgo Īrijas Republiku, kurā oficiālā saziņas valoda ir angļu ,bet gēlu jeb īru valoda faktiski ir iznīkusi, it īpaši pilsētās, un šobrīd tiek mākslīgi atjaunota, ieskaitot obligāto īru valodu apmācību skolās. Un, starp citu, iznīka pēc brīvas pašu īru gribas.
Juris
J
Ja saeimas līmenī ķeras pacelt nacionālo jautājumu - tātad, ir ziepes. Tas ir labākais līdzeklis, kā novērst uzmanību no nopietnākām lietām.
Oskars
O
FORŠI !!!! Tagad tiem visiem jāpalīdz nokļūt līdz KRIEVIJAS robežai un tur viņiem būs tīra krievu valoda .....
zed
z
veidojam LATVIJU KĀ REZERVĀTU LATVIEŠIEM cita ceļa jau vairs nav
Labojums
L
Piekrītu, ka bez zināšanām komentārus nevajag rakstīt tāpēc vēlētos labot Jūsu īstenībai neatbilstošo komentāru. Apvienotā Karalistē oficiālās konstitucionāli apstiprinātas valsts valodas nav. De Facto oficiālā valoda ir angļu un tikai angļu. Sekojošās valodas ir apstiprinātās vietējās pārvaldes struktūrās un līdz ar to ir pielīdzinātas vai nu reģionālām vai minoritāšu valodām (LV analogs ir līvu valoda), t.i. vietēji lietojamām blakus angļu valodai: tātad - Scots in Scotland and Ulster; Irish Gaelic; Welsh (apstiprināts ar Velsas grāfistes valdības dekrētu); Scottish Gaelic (apstiprināts Skotijas parlamentā; Cornish; Manx Gaelic; Jersey Legal French; Jèrriais; Guernésiais; Sercquiais.
liepājnieks
l
labi, ka vismaz Raivis "izprovocēja" - varēs straujāk pamosties no ilūzijas, ka viss kārtībā. ir lietas, ko nevar sakārtot ar lietussargiem vai dziedāšanu. tagad ir izšķiršanās - okupācijas seku legalizācija vai tomēr vēl cerības uz nacionālu valsti.
vajag - nevajag
v
Sveši ļaudis tā domāja, es tiem līdzi nedomaju....Latvietim ir pašam sava GALVA !
lux
l
Tieši tā arī bija. Bet Latvija šo krievu fašistu pieņēma. Vai tiešām DP nekās šajā jautājumā nav sakāms.
lux
l
Es ļaunajos padomju laikos angliski apguvu ne tikai angļu valodu ---------------------------------------------------- -------------------------------- Nu Ievas cienigs formulējums.
anglosaxis
a
Cien. kritiķi, Lielbritānijas sastāva ir tāda Ziemeļīrija. Varbūt ir gadījies dzirdēt?
Ministry of Truth
M
Tas jūsu oponents jau to teica par Lielbritāniju. Īrija ir neatkarīga valsts. Vienkārši kaut ko pateica, pats nesaprotot, par kādu statusu runā.
ruksis
r
1) Kāpēc nav uzdots vārds, tikai "norāda biedrības pārstāvji"? 2) Vai šim krievu radikāļu apgalvojumam ir kāda ticamība? -- Nekāda! 3) "Tādā veidā mēs nevar likt zem sitiena vairāku tūkstošu cilvēku uzticību." -- Kas tā par latviešu valodu? Es to nesaprotu. 4) Kur slēpjās pats Eduards Sabačkovs?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas