Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Savickis vairs nevēlas iesaistīties politikā

Uzņēmējs Juris Savickis, kurš bija viens no kustības Par labu Latviju (PLL) dibinātājiem un atbalstītājiem, šādos politiskajos projektos vairs nevēlas iesaistīties.

Savickis intervijā aģentūrai BNS atzina, ka tika pieļauts daudz kļūdu, tomēr pēc šā projekta viņš sapratis, ka "iespaidot sabiedrības viedokli, ieskaidrojot, kādas lietas patiesībā ir labas, ir ārkārtīgi grūti". "Cilvēkiem diemžēl daudz vienkāršāk ir iestāstīt dažādus lozungus un muļķības, nevis normālas un pragmatiskas lietas," sūkstījās Savickis.

Viņš arī piekrita, ka kļūda varbūt bijusi arī personālijās, kas tika virzītas par deputātu kandidātiem no PLL saraksta, kas nu jau atlaistās 10.Saeimas laikā ieguva astoņas vietas.

"Šajā apvienībā savācas uzņēmēji, kuri prot pelnīt naudu, turklāt apvienības programmā iekļauj tiešām ļoti labas lietas... Kopumā apvienība vēlēšanās nebūt nesasniedza sliktu rezultātu, tā parlamentā ieguva astoņas vietas. Tomēr es vienlaicīgi sapratu, ka šāda programma tautai diemžēl nav vajadzīga. Tā labāk pakļaujas tādiem lozungiem kā "Ejam uz priekšu!", "Sitam nost!" vai citiem. Tā ir pirmā lieta, pēc kuras es sapratu, ka es šādos projektos vairs nevēlos piedalīties," apliecināja Savickis.

Uzņēmējs arī pauda viedokli, ka "cilvēki, kuri līdz šim bijuši normāli, pēc ieiešanas politikā kļūst pavisam citādi ‒ viņi kļūst par sliktiem cilvēkiem".

"Kas pēc šīm vēlēšanām mūs satrauc? Tas, ka politiķu personiskās ambīcijas draud sačakarēt Latviju, atņemot tai spēju attīstīties līdz pat nākamajām vēlēšanām. Šīs bažas jo īpaši rada politiķu cilvēciski subjektīvās ambīcijas, kuras ir vērstas vienam pret otru. Politiķi ir aizmirsuši par to, ka tiem jāstrādā valsts un tautas interesēs, ka tiem jārūpējas par tautsaimniecību un jāveido tās attīstības plāni.. Es uztraucos par to, ka politiķu savstarpējais ambīciju cīniņš mūsu valsts attīstību atsviedīs ļoti tālu atpakaļ," bažījās uzņēmējs.

Viņš uzskata, ka Latvijas politikā arvien vairāk vērojama tendence, ka "apčakarētais cilvēks domās par to, kā izčakarēt to cilvēku, kurš izčakarēja viņu".

Savukārt, vērtējot Andra Šķēles un Aināra Šlesera politisko nākotni, Savickis pieļāva, ka Šķēle vairs negrib iesaistīties politikā, tomēr biznesā viņam būs lieli panākumi.

"Šlesers gan ir jauns, tāpēc viņam ir visas iespējas turpināt darbu politikā. Visticamāk, viņš savu darbību politikā varētu atsākt municipālos veidojumos, kur viņam varētu pavērties visai plašas iespējas," vērtēja Savickis. "Kāda cilvēka likteni politikā ir grūti prognozēt. Iespējams, ka pēc 10 gadiem Šlesers būs kļuvis par tautas nacionālo varoni. Ko tad mēs visi teiksim?"

Savickis apliecināja, ka ar Šķēli un Šleseru tiekas regulāri un nekad nav slēpis, ka viņu attiecības ir labas.

"Abi šie cilvēki bija valdībā, un es, tāpat kā visi uzņēmēji, esmu gājis pie viņiem uz dažādām konsultācijām un iepazīstinājis ar dažādiem biznesa projektiem. Es ar viņiem esmu regulāri ticies, piemēram, ar Šleseru ekonomikas ministra amatā un ar Šķēli premjera amatā. Kopš šiem laikiem man ar viņiem ir izveidojušās tādas attiecības, ka es viņiem varu zvanīt un runāt par man interesējošiem jautājumiem. Tomēr biznesa attiecības man ar viņiem nekad nav bijušas," uzsvēra Savickis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas