Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

SC un ZZS sola balsot pret Dombrovska jaunās valdības apstiprināšanu

Jaunajā Saeimā opozīcijā palikušās Saskaņas centra (SC) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas sola rīt balsot pret Valda Dombrovska (V) jaunās valdības apstiprināšanu.

Kā atzina SC frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins, šajā jautājumā nevarot būt pat divu viedokļu. SC neatbalstīšot šādu valdību, kurā nav iekļauti vēlēšanu uzvarētāji, bet atrodas politiskie pārbēdzēji.

"Te nav pat priekšmeta diskusijai. Šī valdība nespēs nodrošināt Latvijas iedzīvotājiem "laimes formulu", un mēs balsosim pret šīs valdības apstiprināšanu," teica Agešins.

SC līderis Nils Ušakovs bija ļoti kritisks pret jaunizveidoto koalīciju un norādīja, ka Dombrovskim nevajadzētu maldināt sabiedrību un to dēvēt par "tiesiskuma koalīciju".

Savukārt ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis atzīmēja, ka nevarot balsot par cilvēkiem, kurus nepazīst. Pēc viņa domām, sabiedrība būtu jāinformē par izskanējušajām pretenzijām pret atsevišķiem ministru amata kandidātiem, jo citādi paliekot daudz neatbildētu jautājumu.

"Varbūt tā informācija nav nemaz tik nopietna, varbūt pat ir smieklīga, bet par to iedzīvotājiem būtu jāzina. Ja tā netiek atklāta, tas nozīmē, ka jaunā koalīcija nestrādā pēc pašpasludinātajiem atklātuma un tiesiskuma principiem un zināmā mērā tā tiek slēpta. Tāpēc mēs nevaram balsot par šādu ministru kabinetu," teica Brigmanis, gan piebilstot, ka ZZS frakcija pirms Saeimas sēdes vēl par šo jautājumu tiksies un spriedīs.

Kā ziņots, jauno koalīciju veido 56 tautas kalpi - Vienotības 20 deputāti, 16 Zatlera reformu partijas (ZRP) deputāti, 14 deputāti no nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, kā arī seši neatkarīgie deputāti, kuri pameta ZRP.

Jaunās valdības deklarācija paredz, ka aizsardzības ministrs būs Artis Pabriks (V), finanšu ministrs - Andris Vilks (V), veselības ministre - Ingrīda Circene (V), labklājības ministre - Ilze Viņķele (V).

No ZRP būs ārlietu ministrs - Edgars Rinkēvičs, ekonomikas ministrs - Daniels Pavļuts, iekšlietu ministrs - Rihards Kozlovskis, izglītības un zinātnes ministrs - Roberts Ķīlis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs - Edmunds Sprūdžs.

Kultūras ministre būs Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK), un tieslietu ministrs - Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK).

Savukārt zemkopības ministre būs Laimdota Straujuma no Vienotības, bet satiksmes ministrs - Aivis Ronis, Satiksmes ministrija būs Vienotības un ZRP atbildībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas