Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

SCP aicina Dombrovski iesaistīt SC nākamā gada budžeta sagatavošanā

Atsaucoties uz apvienības Saskaņas centrs (SC) izteikto piedāvājumu par atbalstu valdībai, ja nekavējoties tiktu sākts darbs pie 2011.gada budžeta, partija Sabiedrība citai politikai (SCP) mudinājusi valdības vadītāju Valdi Dombrovski (JL) nopietni apsvērt iespēju iesaistīt šo opozīcijas spēku budžeta izstrādē.

To, lūgts komentēt SC līdera Jāņa Urbanoviča paziņojumu par apvienības redzējumu sadarbībai ar koalīcijas partijām līdz vēlēšanām, atzina SCP vadītājs Aigars Štokenbergs.

J.Urbanovičs trešdien paziņoja, ka SC ir gatavs, paliekot opozīcijā, sadarboties ar koalīciju, ja skaidrība par nākamā gada budžeta aprisēm būtu tagad. Politiķis V.Dombrovskim ceturtdienas rītā nosūtīja arī oficiālu vēstuli, kurā aicina nekavējoties informēt par gaidāmo finanšu līdzekļu konsolidāciju, kā arī pensiju reformu.

"Apzinoties starptautiskajiem aizdevējiem doto solījumu nozīmīgumu un esošo ekonomisko situāciju Latvijā, frakcija gatava atbalstīt pārdomātus un saprātīgus valdības priekšlikumus saistībā ar nākamā gada valsts budžeta projekta izstrādi," teikts SC līdera vēstījumā.

Pēc SC paziņojuma apsvērt nopietni šo piedāvājumu koalīcijas vadītājam lūgusi arī SCP. Štokenbergs arī atgādināja, ka "šajā jautājumā [sadarbībai ar opozīciju] ir jau pozitīvs precedents".

"Dombrovska valdība bija pirmā, kas sāka sarunas ar opozīciju un tādējādi arī panāca saprātīgu atbalstu," sacīja SCP līderis, atsaucoties uz LPP/LC balsojumu par pilnvarojumu valdībai attiecībā uz starptautisko aizdevumu, kā arī "mīkstināto Saskaņas centra pozīciju".

"Opozīcijas partijās ir vērtīgs intelektuālais potenciāls, kas ir jāizmanto," piebilda Štokenbergs.

Savukārt J.Urbanovičs apliecināja, ka pagaidām nekādu atbildi no koalīcijas pārstāvjiem vēl nav saņēmis attiecībā uz savu paziņojumu. Viņš vēlreiz apliecināja, ka SC ir gatavs atbalstīt saprātīgus lēmumus un priekšlikumus, taču pagaidām viņš nevēlējās runāt par konkrētām izmaiņām ministrijās vai personālijām.

"Vispirms saskaņojam rīcību, kas jādara tagad, un tad - par struktūru. .. To, vai ar to tiks galā viens ministrs vai simts, pēc tam arī noskaidrosim," sacīja Urbanovičs.

Uz tikšanos SC gan jau esot aicināts - visticamāk, saruna ar koalīcijas pārstāvjiem būs piektdien.

Jau vēstīts, ka pēc Tautas partijas trešdienas lēmuma izstāties no koalīcijas Dombrovska valdība ir palikusi mazākumā un sākusi sarunas ar Saeimā pārstāvētajām partijām par atbalstu koalīcijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas