Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

Segliņš: TP ir līdzatbildīga tautas ieslīgšanā nabadzībā un bezspēcības apziņas pieaugumā

Šodien mums ir jāpiedzīvo, ka valsti novājina tautas ieslīgšana nabadzībā un arvien pieaugošā bezspēcības apziņa pilsoņos, un Tautas partija (TP) kā valdošās koalīcijas partneris ir par to līdzatbildīga, tā sestdien TP kongresā paziņoja TP līdzšinējais priekšsēdētājs tieslietu ministrs Mareks Segliņš.

"Es kā Valda Dombrovska valdības ministrs esmu par to tieši atbildīgs, un sabiedrībai ir dziļi vienalga, cik bieži esmu palicis kabineta kolēģu neuzklausīts, nesaprasts vai ignorēts," klāstīja ministrs. Sabiedrība nezinot, cik bieži TP V.Dombrovska (_Jaunais laiks_) valdību veidojošo partiju koalīcijas sēdēs nākot klajā ar priekšlikumiem, kuri atduroties pret koalīcijas partneru neizlēmību, augstprātību un neuzticēšanos, sacīja M.Segliņš.Viņš arī pauda viedokli, ka Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdība nebaudīja Saeimas vairākuma atbalstu un nebija spējīga pieņemt 2009.gada valsts budžeta grozījumus, tādēļ TP uzņēmusies nepateicīgo pienākumu to gāzt. Runājot par šo valdību, viņš teica: "Mēs neesam tie, kas šūpos laivu. Nacionālo interešu vārdā esam gatavi paciest pazemojumus." TP būšot lojāla V.Dombrovskim tik ilgi, kamēr vien to ļaus pats premjers, viņa partija vai tās saistības pret saviem jaunajiem sabiedrotajiem. Tomēr TP uzticība neesot nekritiska, un "mēs nevairīsimies principiāli rīkoties, lai panāktu valstiski atbildīgas politikas īstenošanu". Ar argumentu, ka šis nav juristu, bet gan tautsaimnieku laiks, M.Segliņš arī paziņoja par savu TP priekšsēdētāja pilnvaru nolikšanu. Viņš pauda viedokli, ka daudzos TP biedros ziņa par Andra Šķēles atgriešanos TP priekšsēdētāja amatā ir radījusi sajūsmu vai pat eiforiju, tomēr partijai nevajadzētu cerēt, ka A.Šķēles atgriešanās atrisinās visas problēmas."Nav manā dabā liekuļot, tāpēc atzīšos, ka šodien stājos jūsu priekšā arī ar patiesa atvieglojuma sajūtu. Gluži kā lietū izmircis sargkareivis, kas beidzot tālumā dzird pa dubļiem šurp brienam savu nomainītāju. Tiesa, nekāda laiskošanās sardzes telpā ar sakurinātu krāsni un karstu tēju mani negaida. Mans darbs valdībā un partijā turpinās. Tepat vien es būšu, kopā ar jums," teica ministrs.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jūrmalā sieviete sadur garāmgājēju

Pagājušajā nedēļā Jūrmalā uz ielas sieviete bez acīmredzama iemesla uzbruka kādai kaugurniecei, vairākas reizes viņai iedurot ar nazi un nodarot smagus miesas bojājumus, aģentūru LETA informēja Valst...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas