Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Siliņa: Topošā koalīcija Latviju vēlas redzēt kā latvisku, labklājīgu un iekļaujošu Eiropas valsti

Topošā koalīcija Latviju vēlas redzēt kā latvisku, labklājīgu un iekļaujošu Eiropas valsti, šodien pēc Jaunās vienotības (JV), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un Progresīvo pārstāvju tikšanās žurnālistiem pauda Ministru prezidenta amata kandidāte Evika Siliņa (JV).

Viņa pastāstīja, ka jaunajai valdībai būs jāstrādā arī pie klimata tehnoloģiju, digitālo pārmaiņu ieviešanas. Topošā koalīcija arī strādās, lai uzlabotu pieejamību veselības aprūpei, izglītības saturu, lai atrisinātu cilvēktiesību, ģimeņu jautājumus, lai arī jaunieši justos piederīgi Latvijai, norādīja politiķe.

Šodien panākta vienošanās par koalīcijas līguma projekta principiem, tāpat tika sākts apspriests arī valdības deklarāciju, ko paredzēts veidot pēc iespējas kompaktāku, pastāstīja Siliņa.

Potenciālās jaunās koalīcijas pārstāvji šodien izrunājuši, kādā veidā tiks strādāts, kādi būs tie kopīgie principi un vērtības, pēc kuriem partneri vadīsies, pauda premjera amata kandidāte.

Koalīcijas līgumu paredzēts veidot līdzīgu iepriekšējo valdību sadarbības dokumentam, tajā skaitā norādot, ka par kādu izmaiņu Satversmē virzīšanu var lemt tikai pēc visu trīs partneru kopīgas vienošanās.

Nākamā oficiālā JV, ZZS un "Progresīvo" tikšanās paredzēta trešdien, 6.septembrī, bet līdz tam notiks neformālas konsultācijas.

Kā aģentūra LETA jau vēstīja, pirmdien JV, ZZS un "Progresīvo" veidotā topošā koalīcija Ministru prezidenta amata kandidātes Evikas Siliņas (JV) vadībā sāka strādāt pie jaunās valdības deklarācijas veidošanas.

Jaunās koalīcijas pārstāvji sākuši strādāt pie koalīcijas līguma un pielikuma par neatliekamajiem darbiem, kas paveicami līdz decembrim un janvārim.

Topošajai koalīcijai ir 52 deputātu balsis.

Kā ziņots, piektdien līdz ar "Apvienotā saraksta" paziņojumu par nepievienošanos, viņuprāt, "Lemberga valdībai", tapa skaidrs, ka valdību turpinās veidot trīs politiskie spēki - JV, ZZS un "Progresīvie".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas