Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Šķēle kompensācijai pieteicies, bet izmantot nedomā

Lai gan deputāts uzrakstījis iesniegumu komisijai, kompensāciju Šķēle neplānojot prasīt, skaidroja viņa palīgs Sergejs Seņkāns.

Saimnieciskā komisija vienam no turīgākajiem Saeimas deputātiem Andrim Šķēlem (Par labu Latviju) kompensācijas griestus noteikusi 71 lata apmērā.

“Iesniegums iesniegts, lai, ja kādreiz rodas teorētiska nepieciešamība pēc transporta izdevumiem, kas saistās ar deputāta pilnvaru realizēšanu, Saeimas kancelejai būtu informācija par limitiem, pēc kuriem tā jāaprēķina,” paskaidroja palīgs.

Viņš sacīja, ka Šķēle nav lūdzis un tuvākajā laikā neplāno lūgt kompensēt transporta izdevumus. “Visus izdevumus, kas saistīti ar deputāta pilnvaru realizāciju, Šķēle sedz no saviem līdzekļiem,” uzsvēra Seņkāns.

Rīdzinieks Aleksejs Loskutovs (Vienotība) gan neslēpa, ka janvārī iesniegs arī sabiedriskā transporta biļetes par braucieniem uz Saeimas ēku un uz mājām. “Neprasu neko tādu, kas nav paredzēts noteikumos,” uzskata tautas kalps. Viņš lūgs kompensēt arī tēriņus par mobilā telefona sarunām. Decembrī par šiem izdevumiem viņš saņēmis 46 latus.

Savukārt Imants Parādnieks no Nacionālās apvienības ““Visu Latvijai!-”Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK” norādīja, ka viņa izdevumi kā Saeimas deputātam mēnesī ir lielāki par pašlaik noteikto 71 latu. Viņš katru nedēļu dodas uz Zemgali pie vēlētājiem. Vēl decembrī par iztērēto degvielu viņš varēja saņemt 133 latus, bet, stājoties spēkā jaunajiem noteikumiem, maksimālā summa tagad noteikta 71 lata apmērā.

Jau ziņots, ka Saimnieciskā komisija šonedēļ noteica kompensācijas griestus, uz ko katrs deputāts varēs pretendēt. Summa tika aprēķina, ņemot vērā vairākus apstākļus.

Kopumā 70 deputātu pieteicās, lai viņiem aprēķina maksimālos kompensācijas griestus. Apliecinājumi par tēriņiem tautas kalpiem ir jāiesniedz līdz mēneša vidum.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas