Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Šķēle neplāno startēt vēlēšanās vienā sarakstā ar Šleseru

Ekspremjers un Tautas partijas (TP) līderis Andris Šķēle ir skeptisks par iespējamu startēšanu paredzamajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās kopā ar savu pašreizējo apvienības Par labu Latviju (PLL) frakcijas biedru, partijas LPP/LC līderi Aināru Šleseru (PLL).

Šķēle atzina, ka lielāka skaidrība par TP iecerēm nākamajās vēlēšanās būs pēc jūlijā paredzētā kongresa, kurā arī varētu tikt izlemts, vai vispār startēt, ar ko kopā startēt un kādi cilvēki varētu tik iekļauti kandidātu sarakstos.

Atbildot uz jautājumu, vai viņš pats būtu gatavs startēt šajās vēlēšanās, ekspremjers sacīja: "Kāpēc ne? Vai ir izskanējuši kādi citi viedokļi?"

Savukārt, taujāts par iespējamo startēšanu kopā ar Šleseru, Šķēle atbildēja - viņš domājot, ka tas notiks atsevišķi.

PLL Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Zalāns pastāstīja, ka TP tagad veidos darba grupu, kas spriedīs, ko partijai darīt tālāk. Pēc Jāņiem šīs darba grupas rezultāti tikšot izvērtēti paplašinātā valdes sēdē.

Pagaidām paužot savu personīgo viedokli, Zalāns atzina, ka TP un LPP/LC nākamajās vēlēšanās vajadzētu startēt atsevišķi, jo katrai partijai ir savas iespējas un problēmas, kuras nevarot likt kopā.

"Katrai partijai ir jāatbild par saviem biedriem, un kā partijas biedrs es vēlos atbildēt par Šķēli, nevis Šleseru," sacīja Zalāns.

Politiķis neizslēdza, ka TP vēlēšanās varētu startēt kopā ar kādiem reģionāliem partneriem, kuriem būtu svarīga pragmatiska politika, nevis populistiski uzstādījumi. Zalāns gan atzina, ka gaidāmajās vēlēšanās galvenā tēma būs cīņa pret oligarhiem, tāpēc TP ar savu pragmatisko pieeju ekonomisko jautājumu risināšanai būs grūti ko panākt.

Savukārt TP biedrs PLL frakcijas deputāts Māris Kučinskis teica, ka šobrīd nedomā, ka kandidēs nākamajās vēlēšanās. "Šāda raustīšanās nedod gandarījumu. Pasaulē ir daudz iespēju bez politikas," atzina Kučinskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas