Laika ziņas
Šodien
Migla

Šķēle: Vēlēšanas "caur pārbaudījumiem, vilšanos un sāpēm" palīdzēs kļūt gudrākiem

Šajā nedēļas nogalē gaidāmās Saeimas ārkārtas vēlēšanas "caur pārbaudījumiem, vilšanos un sāpēm" palīdzēs Latvijas iedzīvotājiem kļūt gudrākiem, vērtējot šo vēlēšanu lietderību, šādu viedokli intervijā aģentūrai LETA pauda no politikas aizejošais Tautas partijas dibinātājs Andris Šķēle.

Šķēle sacīja, ka katras vēlēšanas rada zināmas izmaiņas. "Latvijas iedzīvotāji būs pirmo reizi lietojuši šo instrumentu - ārkārtas parlamenta vēlēšanas. Līdz šim tāda iespēja nebija izmantota ne pirms, ne pēc Otrā pasaules kara, ne pēc valstiskās neatkarības atjaunošanas. Droši vien cilvēki vēlāk novērtēs, paši izdarīs secinājumus, vai bija vērts atlaist 10.Saeimu. Es ceru, ka rezultātā cilvēki kļūs gudrāki - caur pārbaudījumiem, vilšanos un sāpēm," teica Šķēle.

Šķēle kā konservatīvs, labējs cilvēks varot izteikt tikai nožēlu, ka cilvēki, cerot un alkstot pēc jauniem "glābējiem" un "brīnumdariem, paši atdod tādas vērtības kā privātums, privātīpašuma neaizskaramība. Banku noslēpumi kļūst publiski pieejami, no publiskuma netiek pasargāta ne pasta korespondence, ne advokāta noslēpumi. Privātums tiek mīdīts kājām. Viss tiek notrulināts zem birkas "demokrātija". "Es uzskatu, ka tas ir zaudējums sabiedrībai kopumā, jo padara sabiedrību manipulējamāku, ievainojamāku," sacīja Šķēle.

Un agri vai vēlu politiķi par to baudīs sabiedrības negatīvisma augļus, ir pārliecināts Šķēle. "Zākāšanās, naida kurināšana internetā, piemēram, Norvēģijā noveda pie ieroču lietošanas un daudzu nevainīgu cilvēku apšaušanas. Šobrīd jebkurš cilvēks, kurš iecelts publiskā amatā, arī Saeimā ievēlēts cienījams profesors, tiek aprunāts, nozākāts, bez jebkādiem pierādījumiem nosaukts par zaglī, nodevēju. Un tas viss tiek attaisnots ar vārda brīvību." Pēc Šķēles domām, vārda brīvībai ir jābūt sabalansētai ar atbildību par saviem vārdiem un rīcību. Anonīmā patvaļa un nekulturālība ir jāierobežo - ar likumu, ar audzināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas