Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Skolotāji aicina ļaut pedagogiem izvēlēties, vai Latvijas vēsturi mācīt atsevišķi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ziga
Z
Problēma tāda, ka daudzās krievvalodīgajās skolās vēsture tiek pasniegta izteikti šovinistiskās un impēriskās toņkārtās. Tam nav nekāda sakara ar Latvijas vēstures atsevisķu vai integrētu mācīšanu. Skaidroju: arī atsevišķā priekšmeta ietvaros var stāstīt, ka Austrumbaltiju vēlajā dzelzs laikmetā apdzīvoja senie slāvi (=krievi), ka Ivans IV un Pēteris I īstenoja Krievijas "dabiskās" tiesības pēc izejas uz jūru, ka Staļins bija sekmīgs menedžeris utt. TO VISU VAR MĀCĪT ATSEVIŠĶĀ PRIEKŠMETĀ. Integrētas vai šķirtas mācīšanas jautājums ir metodes jautājums, bet ne jau tajā slēpjas problēmas sakne!
Uče
U
Godīgi sakot esmu jau nogurusi no šīs vāvuļošanas par Latvijas vēsturi. To takš māca jau kopš 1987./88 gada. Visa saceltā trača būtība ir - vai mācīt tēmas kopsakarībās, piemēram, pasaules karš Eiropā un Latvijā, vai nosķirti ar 2 gadu laika intervālu pa vidu - karš Eiropā 7.klasē, karš Latvijā - 9.klasē
arturs
a
par kaadu latvijas veesturi var iet runas ja nav taada valsts latvija vispaar, ja latviju var nosaukt par valsti, tad zaporozhecu var nosaukt par limuziinu.
piezīme
p
Ak iedzēli gan, tu krievu uts? Ja ar "vēsturi" tu saproti citu tautu apspiešanu un iznīdēšanu, tad Maskavijai-Krievijai ir garu garā vēsture, bet Latvijai, tiešām, ļoti īsa.
NEPAREIZI !
N
Visām Latvijas skolām ir jābūt VIENAI mācību programmai. Un Latvijas vēstrurei ir jābūt atsevišķam mācību priekšmetam. Neesmu dzirdējis, ka rietumvalstīs skolotāji paši varētu izvēlēties, kuru priekšmetu mācīt un kuru ne. Tas ir absurds!
Latvietis
L
Hmm...kāda gan tur Latvijai ir vēsture,visu var uzrakstīt uz mazas lapiņas.
X
X
Lielākā tautas daļa bija pārliecināta, ka Busuli jāsūta uz Eirovīziju pēc uzvaras, jo viņš gatavojās dziedāt latviski.
AL
A
Parādiet vienu kolonistu skolu kura vēlētos Latvijas vēsturi mācīt kā atsevišķu priekšmetu. Viņi labāk māca savu, UZVARĒTĀJU vēsturi.
A.P.
A
Patriotismu neiemāca skolā. Patriotisms rodas dzīves laikā, jau mazam bērnam augot un redzot, ka tēvs un māte dzīvojot šajā valstī ir droši par sevi un saviem bērniem, ka viņi ir droši par rītdienu. Bērni to perfekti jūt. Patriotisms rodas tad, kad Līgo naktī nodzied kaut vienu latviešu tautas dziesmu, nevis pieēdas šašlikus un sadzeras alu, līdz krīt. Patriotisms rodas, kad bērns no saviem vecākiem dzird: "Nekur nav tik labi kā Latvijā. Es nekad negribētu dzīvot kaut kur citur" Šobrīd, kad katra otrā ģimene ir šķirtas, jo vecāki pelna naudu ārzemēs, kad visos masu medijos to vien dzird kā negācijas, negācijas un vēlreiz negācijas, kad pieaugušie staigā "skābiem" ģimjiem, jo nezina, kas būs rīt , kad vienu bērnu atved uz skolu smalkā mašīnā un katrā brīvlaikā palaiž ārzemju ceļojumā, bet otrs staigā humpalās, mēs varam mācīt jebko. Tie būs tikai vārdi un gadu skaitļi, patriotisms no tā neveidosies. Starp citu, izraut Latvijas vēsturi no visas pasaules vēstures nez vai būtu pareizi, vienkārši būtu pamatīgi jāizvērtē, cik bērniem ir jāmāca par Latviju un cik par kaujām Babilonijā.
Andris
A
Nevis izvēlēties, bet gan Latvijas vēsture ir jāmāca atsevišķi. Pārējo vēsturi gan var izvēlēties - mācīt vai nemācīt. Pilnīgi pietiktu, ja par pārējo vēsturi īsi pastāstītu Latvijas vēstures kontekstā.
alternatīva
a
Tie vēstures skolotāji kuri negrib mācīt Latvijas vēsturi kā atsevišku priekšmetu var braukt uz Krieviju un tur mācīt jauno Putina vēsturi.
Asterix
A
Populisms Kokes un ZZS izpildiijumaa. Tu nevari nokaartot veestures eksaamenu, sekmiigi apguut un pabeigt veestures priekshmetu, ja neesi pabeidzis noziimiigu dalju no taa - Latvijas veesturi. Un atdaliit Latvijas veesturi no kopeejas vestures ir mulkjiigi, jo Latvijas veesture ir jaaapguust kontekstaa ar globaalajiem notikumiem tad un tagad.
Oskars>..
O
Tādēļ brauc uz savu Krievzemi un Tev par Latviju neliks neko LASĪT - MĀCĪTIES.
..
.
patriotiskums rodas tad, ja skolā iemāca to, kas vēlāk noder. Latvijas vēstures vietā daudz noderīgāk būtu +1 matemātika, fizika, ķīmija vai angļu val. nevis vāvuļošana par patriotsmu un dažu gadskaitļu iekalšana
Oskars
O
Krievu SKOLAS SLĒGT . Latvijas vēsturei jābūt OBLIGĀTI ( savādāk aizmirsīsim savus ZAGĻUS )

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas