Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Skolotāji aicinās politiķus "ēnot" pasniedzējus

Aicinot sekot savam darbam, skolotāji centīsies politiķiem pierādīt sava darba nozīmību, kā arī mēģinās politiķus pārliecināt nesamazināt algas 2012.gadā, informēja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško.

LIZDA šī gada septembrī rīkos akciju Vai viegli būt pedagogam?, kuras laikā aicinās pašvaldību un Saeimas deputātus "ēnot" skolotājus, kā arī vadīt mācību stundas.

Lēmumu rīkot šādu akciju LIZDA pieņēmusi, jo sabiedrība nezina, kādi ir skolotāja darba pienākumi, to apjoms un nozīmība.

"Sabiedrībai ir priekšstats, ka skolotājs novada tikai savas mācību stundas un aiziet mājās, bet nezina, ka skolotājs gatavojas mācību stundām, labo darbus, audzina savas klases skolēnus, iet pārgājienos, brauc ekskursijās, raksta projektus, organizē pasākumus, rūpējas par sociālā riska ģimeņu bērniem. To var uzzināt un saprast, tikai visu dienu pavadot kopā ar skolotāju," sacīja I.Mikiško.

LIZDA cer, ka akcijas laikā izdosies deputātiem parādīt skolotāja darba apjomu un viņiem būs lielāka izpratne par to, ka pedagogu atalgojumu nedrīkst samazināt, izstrādājot 2012.gada valsts un pašvaldību budžetus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas