Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Šlesers nevēlas atvainoties Sudrabai un sola pārsūdzēt tiesas lēmumu

Rīgas vicemēram un LPP/LC līderim Aināram Šleseram būs jāmaksā valsts kontrolierei Ingunai Sudrabai piecu tūkstošu latu liela morālā kompensācija, kā arī jāatvainojas LTV1 raidījumā Panorāma. Šādu lēmumu pieņēmusi Rīgas apgabaltiesa, izskatot I.Sudrabas prasību par goda un cieņas aizskārumu, ko viņa saskatīja vicemēra izteikumos.

Tiesas lēmumā nav noteikts, kādā tieši veidā politiķim jāatvainojas, savukārt _Panorāmai _jānodrošina, ka atsaukums un atvainošanās tiek publiskota.Tiesa arī nolēma, ka no A.Šlesera jāpiedzen valsts nodeva 375 latu apmērā, 500 lati par advokāta pakalpojumiem, kā arī valsts labā jāsamaksā 6,54 lati.Rīgas apgabaltiesa daļēji apmierināja I.Sudrabas prasību pret A.Šleseru. Līdzatbildētāju statusā šajā lietā bija telekompānija LNT un Latvijas Televīzija. Citas I.Sudrabas prasības noraidītas.Pēc sēdes I.Sudraba pauda gandarījumu un prieku par šādu tiesas lēmumu, jo tas, viņasprāt, būs kā precedents tam, ka nevar mētāties ar vārdiem, kā arī pierādījums, ka Latvija ir tiesiska valsts. Ceturtdien uz sprieduma paziņošanu A. Šlesers pats nebija ieradies.

Vēlāk plašsaziņas līdzekļiem izplatītajā paziņojumā viņš pauž pārsteigumu par tiesas lēmumu un norāda, ka to pārsūdzēs. Vispirms gan vicemērs grasās iepazīties ar pilno tiesas lēmumu. Politiķis atgādina, ka pirmās instances tiesa lēma par labu viņam, noraidot prasību par goda un cieņas aizskārumu un 100 000 latu lielu morālo kompensāciju. Tādejādi, ņemot vērā divu tiesu instanču pretējus lēmumus, viņš jau tagad paziņo, ka pārsūdzēs Rīgas apgabaltiesas spriedumu Augstākajā tiesā.

Pilns sprieduma teksts būs pieejams 13.maijā. To 30 dienu laikā varēs pārsūdzēt.

Strīds aizsākās 2007.gada septembrī, kad Valsts kontrole vērsās Satiksmes ministrijā ar lūgumu sniegt informāciju par valsts institūciju darbību, nodrošinot preču un citu priekšmetu pārvietošanu Latvijas–Krievijas robežkontroles punktos. A.Šlesers toreiz izteicās, ka valsts kontroliere darbojas savu draugu interesēs, kuriem pierobežā ir zemes īpašumi, lai uzzinātu ar uzņēmējdarbību saistītu informāciju, kā arī izmanto valsts resursus privātām vajadzībām.

Valsts kontroliere bija vērsusies arī Ģenerālprokuratūrā, lūdzot izvērtēt toreizējā satiksmes ministra izteikumus un saukt ministru pie atbildības, taču savā atbildē prokuratūra norobežojās no šīs lietas un norādīja, ka tā esot tiesas kompetence.

2008.gada 23.maijā Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa noraidīja I.Sudrabas prasību. Valsts kontroliere bija vērsusies tiesā, jo uzskatīja, ka A.Šlesers publiskajā telpā izplatījis nepatiesu informāciju.

(pievienots A.Šlesera komentārs 6.rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas