Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Šlesers Saeimā grib strādājošus uzņēmējus

Tā kā Saeimas vēlēšanās varētu startēt daudzi uzņēmēji, būtu nepieciešams atvieglot biznesa aprindu cilvēku iespējas savienot deputāta darbu ar atrašanos uzņēmuma pārvaldē. Tā uzskata Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers, šodien raksta laikraksts Diena.

Viņš domā, ka uzņēmējs varētu nodeklarēt savus amatus, bet tos nezaudētu, taču viņš nesaņemtu atalgojumu parlamentā. Šādas idejas oponenti saskata vismaz divus riskus - biznesa un politikas vēl lielāku saplūšanu, kā arī draudus parlamenta darba kvalitātei, kurā deputātam būtu jāstrādā pilna darba diena tāpat kā jebkura uzņēmuma vadībā.

Patlaban likums ļauj valsts amatpersonām, starp kurām ir arī Saeimas deputāti, būt savu uzņēmumu īpašniekiem, bet liedz ieņemt amatus kapitālsabiedrību valdēs vai padomēs. Deputāta amatu var savienot tikai ar pedagoga, zinātnieka, ārsta, profesionāla sportista un radošo darbu.

Viens no Vienotības veidotājiem Edgars Jaunups norāda, ka Saeimas deputāta darbs ir pilna laika darbs, nemaz nerunājot par to, ka, saglabājot amatus uzņēmumu pārvaldē, šiem cilvēkiem būs grūti distancēties no sava biznesa. Līdzīgi A. Šlesera ieceri vērtē arī bijusī Delnas vadītāja Lolita Čigāne. Viņasprāt, rodas vairāki jautājumi - vai uzņēmēji politikā spēs strādāt visas sabiedrības interesēs, kā viņu darba kārtību ietekmēs konkrētā uzņēmuma intereses, vai tas neveicinās vēl lielāku biznesa saplūšanu ar politiku, kas ir bijis par iemeslu arī tam, ka ekonomika nav attīstījusies. E. Jaunups kā trūkumu minēja arī to, ka jaunā kustība Par labu Latviju pārstāv lieluzņēmējus. Viņaprāt, valsts attīstība nevar balstīties uz lielajiem uzņēmējiem - ir svarīgi veicināt mazā un vidējā biznesa attīstību.

Viens no kustības Par labu Latviju dalībniekiem Atis Sausnītis, kurš pats neplāno startēt vēlēšanās, Dienai teica, ka parlamentā varētu strādāt uzņēmumu īpašnieki, kā arī padomes locekļi, kuriem nav šiem amata pienākumiem jāvelta visa diena kā valdes priekšsēžiem. Taču uzņēmēju klātbūtne likumu sagatavošanā, viņaprāt, ļautu normatīvus pietuvināt reālajai dzīvei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas