Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 9. jūnijs
Ligita, Gita

Šlesers un Ušakovs šķērso etniskās robežas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Krievija
K
Atblst Latvijas padomju ietekmi. Rigas mers bus slesers kurs galigi neizskolots huligans no bernibas.neladu skolu nav beidzis. Aizmrsti par Latvijas pastu, Ryannair, utt. Slesearam (nav vinu istais vards, vins pienema sievas vardu pec laulibam) bija lietas par nelegalu saujam ierosu turesanas,.. Tevs bija KGB virsnieks Latvija, un ainaars visu dzivi izlida cauri. Ja Krievu SC ATDOD mera amatu sleserim tas tikai viens kartejais pieradijums Slesers darbojas krievu intreses. Daudziem arzemniekiem labaka Latviesu valoda neka ainaram,
PO
P
Ko skiro??? Vini abi Krievi
Ilmārs
I
Kļūst skaidrs, kāpēc Šlesers pirms vēlēšanām tik atklāti runāja, ka kļūs par mēru. Ja tā būs, tad... acīmredzami, ka pastāvēja vienošanās ar SC, ka tā atdos savu uzvaru viņam, protams, ne jau par velti. Ja Šleseram izdosies pacelt Rīgu tāpat kā Lembergam Ventspili, nūū, tad jau varētu arī samierināties... Ticamāk gan, ka viņš tikai kļūs par pirmo Latvijas miljardieri... un dažiem žurnālistiem profesija kļūs tikpat bīstama kā Krievijā. Kad pie varas nāk Astoņkājis, sagaidīt var visu ko. Vienīgais prieciņš, kā SC piekāsa savus vēlētājus, uzvarēja, lai valdītu Šlesers. Lai es vēl kādreiz piedalītos tajā vēlēšanu farsā? Ja būtu jauns, nudien brauktu prom no šīs čūsku bedres, kur godīgums un nabadzība ir sinonīmi.
lauķe
l
Vai Kosteņeckas k - dze arī balsoja par SC, par partiju, kur lepni sēž Rubiks - viens no rakstnieces kādreizējiem nīdējiem TF laikos? Vilks spalvu met, bet ne tikumu!
niknais
n
"Nācija" un "tauta" ir sinonīmi! Un "Google" es minēju tāpēc, ka domāju, ka Tev tā būs vienkāršāk. Man slinkums tagad nosaukt visus tos avotus, kur ir runāts par "Latvijas otro pamattautu", daži no tiem atrodami arī "Googlē". (Un rokas nost no "Vikipēdijas"! :) Nesaprotu tos snobus, kas uzskata par savu pienākumu noniecināt "Vikipēdiju"..Tur parasti visiem faktiem ir dotas atsauces uz avotiem, kurus katrs, kas vēlas, var pārbaudīt!)
:(
:
Nu, gan "brauc auzās". Kad un kur Ivana Bargā (Briesmīgā) laiki, kad "zviedru okupācija"? Kurā klasē mācies? Vismaz noskaties "Vella kalpus". NB!
Hanss
H
Gunta Sloga, Matīss Arnicāns apmāldās trīs priedēs. Tas arī viss. Žēl tikai,ka dažādi vientieši uz tā uzķeras un kā papagaiļi atkārto. Ušakovs darīs visu, lai tikai kreivi nekad nebalsotu par latviešiem, bet latviešu naivākie prātiņi domātu, ka vārds "saskaņa' kaut jel kādā mērā atspoguļo tās partijas ideoloģiju.
daunitis
d
Paši lien Maskavas rokās. Idiņi!
daunitis
d
Es saprotu tos, kas svešumā esot, vairās no tautiešiem. Nav lielāku stulbeņu par latviešiem.
:(
:
Pilnīgs atbalsts!!! Piem., manis pieminētajā Krievijā interneta komentāros ar skepsi raugās, ja neraksta kirlicā (izņemot atsevišķus portālus). Dzēš ārā. Var arī Krieviju nepieminēt, jo tai ļoti negatīvs konteksts. Piem., Polija. Polijā parasti lūdz komentārus rakstīt poliski, pirmkārt. Otrkārt, tur jau apt. 10 gadus valstiskā līmenī cenšas veidot viendabīgu publisko informatīvo telpu. Vienkaršāk būtu - nepieļaut vairāku informatīvo lauku veidošanos paralēli. Tapēc Polija, piem., iesniegusi Krievijas Federacijas Ārlietu ministrijai vairākas notas(Sic!), kas saistītas ar tādu filmu izplatīšanu kā " В июне 41-го", "В августе 44-го", "Смерш" u.c. Minētās filmas Latvijā esot aizgājušas uz Urrrā!!! Kāpēc? Latvijā ir ļoti augsts tolerances un iecietības līmenis, kuru gan negribētu dēvēt ne par "kalpu" sindromu, ne inteliģenci. Inteliģences Latvijā nav! Tas ir PSRS laikos ievazāts vārds. Svešķermenis. "Intelligence" tulkojumā no latīņu valodas nozīmē prāts, intelekts. Tāpēc ar ļoti augstu ticamības pakāpi var apgalvot, ka latviešiem raksturīgs apspiest emocijas, kas ir savdabīga racionāla izvēle, lai arī bezapzināta. Savdabīgs altruisms. To apliecina pētījumi, jo viena no latviešu pamatvērtībām ir "mīlestība". Paradokss. Lai gan nekā paradoksāla, principā, nav. To apliecina vēlēšanu rezultāti. Viss izrēķināts ar matemātisku precizitāti.
Radiators
R
Par krievu valodu: jā, mēs visi dzīvojam vienā valstī, bet es nesaprotu, kāpēc es varu uz vienas rokas pirkstiem saskaitīt gadījumus, kad krievs, dzirdot, ka es runāju latviski, sāk ar mani runāt latviski. Parasti diemžēl ir otrādāk. Kādreiz, kad dzīvoju rajonā, kur krievu val. lietoja maz, es to uzskatīju par it kā cieņas apliecinājumu krievu tautības cilvēkam, bet tagad, kad dzīvoju Rīgā, aizvien vairāk aizdomājos par šo "cieņu", kuru es jau gadu desmitiem dāvāju krieviem, bet kuru tā arī neesmu saņēmusi atpakaļ. Esmu pat saskārusies ar darbiniekiem firmās, kas atļaujas ar mani vienkārši runāt krieviski, sniedzot man pakalpojumu, sakot, ka "mi vedz drug druga i tak ocen horoso panimajem". Ar so es gribu teikt, ka latviesiem NAV problemu runat ar krieviem krieviski. Problemas ir krieviem ar latviesu valodu. Un no ši viedokļa, esmu kategoriski pret jebkādu divvalodību jebkur Latvijā (ari sociālajā nodaļā Rīgā pensionāriem, kas nabadzini nesaprot latviesu valodu, kaut gan visu muzu ir seit nodzivojuši). Es jūtu, ka liela daļa krievu neciena latviešus un šeit neiet runa ne par ko citu. Viņi vēl arvien dzīvo padomju Latvijā, kad krievu valdodai bija nerakstitas privilegijas un vel aizvien nav sapratuši, ka šobrīd viņi šeit ir imigranti svešā valstī nevis plašajā Dzimtenē.
vai pensionāri arī domā?
v
līdz ar šiem vēlēšanu rezultātiem, turpmāk atsakos jebkādā veidā atbalstīt pensionārus un viņu intereses. pensionāri sastāda lielāko balsstiesīgo vēlētāju skaitu latvijā - paldies par pankūkām, lētticīgie, kas labprātīgi uzķērās uz tā paša āķīša par kura tik ilgu laiku sūri lamājās. gribēšu redzēt, kā jūs šo zupu izstrēbsiet. kauns un negods divreiz kvadrātā.
:(
:
Nācija un tauta ir divi dažādi jēdzieni. Arī latgaļi ir pamattauta. Ne tikai "Google", bet vēl "Wikipedia" piesauc. Šķiet, izglītotības pietrūkst.
niknais
n
Pēc kādas definīcijas?.. Lībieši pēc visām oficiālajām definīcijām ir "Latvijas otrā pamattauta"! (Ieraksti "Google" šo frāzi un palasi.)
:(
:
Atkal spriestspēja pieviļ. Jau mistika jāpiesauc :) No apt. 6,5 - 7 miljradiem miljardiem cilvēku, krievu valoda kā dzimtā jeb etniskā valoda varētu būt apt. 180-200 miljoniem (Sic!) cilvēku. Turklāt tā ir tikai varbūtība, ar zemu ticamības pakāpi, jo ņemtas vērā tieši tieši krievu, nevis t.s. krievvalodīgo, diasporas.Turklāt apt. 50 milj. jau varētu būt asimilējušies savās mītnes zemēs. Par kādu taisnīgumu runā? Par vecticībniekiem, kas Latvijā dzīvo kopš XVII gs. un kuriem vairumam etniskā valoda ir latviešu. Bet varbūt par tiem krieviem, kas mūk no Putina-Medvedjeva režīma un kuri par savu naudu ikdienā apgūst latviešu valodu. Vieņiem tā ir pašsaprotama lieta, ka valstī, kura Tevi uzņem, jārunā tās valsts valodā. Šādus cilvēkus kā Tu, viņi sauc viena vārdā - "москали". Nevis tapēc, ka būtu kāda saistība ar ukraiņiem, bet gan tāpēc, ka ar šo vārdu viņi apzīmē klejotājus, kuriem nekur nav labi. Kā latvieši saka: "Sliktam kurpniekam arī sava kurpe spiež." Ja dzīvotu Vācijā vai Francijā, vai Anglijā (tur lielas krievu diasporas), runātu attiecīgi šīs valsts valodā, nevis piesauktu karmu. Uzturēdamies Krievijā, runāju krieviski. Ne jau tāpēc, ka nevarētu runāt latviski, vāciski vai angliski un mani nesaprastu (saprastu!!!), bet vienkārši tāpat, cieņas pēc. Tā kā ne par kādu egocentrismu nav runa vai arī Tu neizproti šī jēdziena jēgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas