Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Šnore par “Padomju stāstu” saņem apbalvojumu no Igaunijas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kakis
K
Šarmants puisis. Lai viņam laba veselība, izturība, sirds gudrība un spēks iesākto darbu turpināt!
Kakis
K
Apsveicam!
Kā tad tā
K
Es no sirds uzrakstīju savu viedokli . Par ko es tur runāju? Par izvešanām. Cenzūrai tas nav paticis un komentārs izdzēsts.
Pensionārs
P
Filma runā pati par sevi. No redzētā es biju kā sasalis aiz šausmām. Paldies, ka tieši mūsu tautas pārstāvim ir drosme runāt par to, ko daudzi labprāt noklusētu un aizmirstu, izdzēstu no vēstures lappusēm. Tā ir piemiņa miljoniem represēto. Vēl ir tik daudz vēstures balto plankumu! Lai E. Šņorem spēks, gudrība un drosme šo darbu turpināt! Lai veicas! Turēsim īkšķus par viņu!
jaundzimušais Timurs
j
PSRS te nāca iekšā pa vairākām reizēm. Pirmās armijas vienības - 1939.g. rudenī, tad 1940.g. invāzija, tad atkal 1944/45.g. Kāpēc jautā?
jaundzimušam Timuram
j
Kad tad PSRS ienāca šeit?
jaundzimušais Timurs
j
"par militāru akciju grīti nosaukt vienkāršu karaspēka pārvietošanu , bez pretestības." T.i. 1944.g. 13. oktobri Jūs domājat? Sarkanās armijas ienākšanu Rīgā?
Senais>patriotam
S
Mums samērā bieži gadās domstarpības, bet arī patlaban es brīnos kāpēc Jūs diskutējat ar , vai nu nejēgu, vai PSRS laiku nomenklatūras luteklīti > ..... .
patriots
p
Bija gan labaaks, par suudziibaam suutiija pie baltajiem laaciem vai saava nost uz vietas. Piemeeram, Novocerkaskaa. Padomju cilveeki visskaljaak kliedza, cik vinjiem laimiiga dziive, un vismaz kliegsanaa noteikti paarspeej visus citus.
Senais>riņķī apkārt
S
Jums taisnība tik, ka reālās, redzamās darbības notika apmēram tādā secībā. Jā, Polijā gan Vācija iebruka pirms PSRS ievazāšanās šeit, jo par militāru akciju grīti nosaukt vienkāršu karaspēka pārvietošanu , bez pretestības. Tomēr tas nav svarīgi. Svarīgs ir apstāklis, ka Joahims fon Rībentrops apstiprināja ar savu parakstu pilnvarojumu PSRS . Kas tālāk, tās tikai sekas un visticamāk, Vācija bija iecerējusi sagrābt Baltiju, uzstājoties kā atbrīvotāji. Bet noziedznieki kā vieni tā otri, neapšaubāmi. :) arī.
patriots
p
Tur jau taa lieta - informaacija par pagaatni Krievijaa ir sausmu staastinju liimenii. Pasausminaajaas, nodrebinaajaas un turpina celt PSRS-2. Pret reaalu PSRS kritiku ar meeginaajumiem izveerteet un noteikt vainu attieksme noraidosa, uzreiz saakas bljaustiisanaas par "rusofobiem" un kaut kaadi absurdi paarmetumi PSRS kritikjiem.
Bezdievis
B
Super ziņa! Zinu ka arī Krievijā daudziem patīk šī filma. Ne visi ir tādi nozombēti krievu nacionālisti kā Человек!
patriots
p
Nu atkal - "nepatiik kompilaacijas". Bet kaa Juus iedopmaajaties dokumentaalu filmu bez dokumentaaliem kadriem? Taa jau vairs nebuus dokumentaala filma. Starp citu, "propagandas materiaali" filmaa ir izmantoti kaa ilustratiivais materiaals un to ir nepieciesamais minimums, ne vairaak - paaris plakaatu un "Horst Wessel Lied" fragments dazu sekunzu garumaa. Un karojoso pusu propagandas analiizi ar desmitiem piemeeru jau sen var nopirkt veikalaa.
Senais>Teodorai
S
Tā kā es domāju par, Otrā pasaules kara laikā. Vācu armijā par frontes operatoru iesaukto Laimoni Gaigalu, .ļoti iespējams, ka daļa no Jūsu pieminētiem materiāliem ir viņa darbs. Ilustrācijai palasiet par vienu epizodi. Vienīgais, kas palicis dzīvs, vēl astoņdesmitajos pagājušā gadsimtā, pēc Skorceni vadītās Musolini atbrīvošanas avantūras Otrā pasaules kara laikā Laimonis Gaigals, tāpat kā pārējie riskantās operācijas dalībnieki, bija saņēmis slepeno paketi, kuru vajadzēja atvērt, lidojot planierī pāri kalniem...tieši vienos naktī.
riņķī apkārt
r
Nesarežģīsim dzīvi :) Krievu komunisti bija tādi paši noziedznieki, kā vācu fašisti, tikai kā okupanti, krievu komunisti Latvijā iebruka pirmie, bet aizvācās pēdējie. Punkts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas