Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Sprūdžs dosies darba vizītē uz Somiju

Vides aizsardzības un reģionālās aizsardzības ministrs Edmunds Sprūdžs, atbildot uz Somijas vides ministra Villes Nīnisto ielūgumu, pirmdien dosies divu dienu darba vizītē uz Somiju, portālu Diena.lv informēja ministrijas pārstāve Inese Auniņa

Vizītes laikā plānots pārrunāt tādas tēmas kā Baltijas jūras aizsardzība, zaļā ekonomika un energoefektivitāte, kā arī diskutēt par Eiropas Savienības aktualitātēm.

Sarunā ar Somijas vides ministru E.Sprūdžs iecerējis apspriest gan jau minētos jautājumus, tostarp skart arī ar klimata pārmaiņām un iniciatīvu stingrāk regulēt sēra saturu kuģu degvielā (1999/32/EK) saistīto problemātiku, gan informēt par Latvijā veiksmīgi īstenotajiem vides projektiem, aicinot Somijas kolēģus uz vēl ciešāku sadarbību.

E.Sprūdžs tiksies arī ar Helsinku konvencijas (HELCOM) izpildsekretāri, ar kuru plānots apspriest Baltijas jūras reģiona valstu ciešāku sadarbību un Baltijas jūras ekosistēmas aizsardzības jautājumus. Dienas otrajā pusē ministrs apmeklēs Somijas Finanšu ministriju un Nodarbinātības un ekonomikas ministriju un diskutēs par aktualitātēm pašvaldību un reģionālās attīstības jomās.

Darba vizītes otrajā dienā E.Sprūdžs dosies uz Lahti pašvaldību, kur tiksies ar pilsētas mēru Jirki Milivirtu, kā arī iepazīsies ar investīciju piesaistes praksi Lahti reģionā un apskatīs Lahti Zinātnes un biznesa parku, kas tiek dēvēts arī par Atjaunojamo energoresursu izpētes centra mājvietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas