Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Sprūdžs nolēmis atkāpties no RP valdes locekļa amata; valdē plāno virzīt Kulakovu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs nolēmis atkāpties no Reformu partijas (RP) valdes locekļa amata, piektdienas vakarā ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Sestdien RP ikgadējā kongresā paredzēts ievēlēt jaunu valdes locekli, un uz šo vietu paredzēts virzīt Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu. Tiesa, kontekstā ar Daugavpils pašvaldību amatpersonu kukuļošanas krimināllietu šāda iecere raisījusi vairāku biedru neizpratni.

Sprūdžs raidījumam apstiprinājis, ka vēlas aiziet no partijas valdes, taču paliks tās biedrs. Viņš arī esot gatavs piedalīties valdes sēdēs kā nozares ministrs. Raidījumā tika pieļauts, ka uz šādu soli viņu pamudinājusi atsevišķu partijas biedru vēlme nomainīt viņu ministra amatā.

Savukārt viens no partijas dibinātājiem nodokļu konsultants Ainis Dābols paziņojis par izstāšanos no partijas biedru rindām. Viņš savā vēstulē norādījis, ka partija darbojas pretēji uzstādījumiem, kas tika izvirzīti, partiju dibinot. Tostarp viņš norādījis, ka iztērēti vairāk nekā 100 000 latu, nesasniedzot rezultātu. RP izpilddirektors Ivo Valdovskis savukārt norādījis, ka tieši Dābols bijis atbildīgs par partijas finansēm, taču interesi par to pusotra gada laikā izrādījis tikai pēdējās nedēļās.

Neizpratni RP biedru vidū esot izraisījusi arī partijas Revīzijas un ētikas komisijas atkāpšanās.

Kā ziņots, sestdien notiek RP ikgadējais kongress, kurā paredzēts arī uzklausīt partijas vadības ziņojumu par paveikto politikā 2012.gadā un prioritātēm 2013.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas